Met de Wave Enigma 5 haakt Mizuno aan bij de andere merken als het gaat om comfort, demping en technologie. 
 
Met de Enigma 5 verwelkomen we Mizuno in het topsegment van de neutrale hardloopschoenen. Dit betekent: Meer comfort, meer kilometers, en meer stabiliteit!

De Mizuno Wave Enigma 5 is verkrijgbaar in 25 Run2Day winkels én 24/7 online in de Run2Day webshop.

Dempingtechnologie
Al jarenlang brengt Mizuno verassende hardloopschoenen die anders dan anders zijn dankzij de Wave-dempings technologie. Hierdoor hebben modellen als de Wave Rider, Wave Inspire en Wave Ultima een heel eigen gevoel qua demping en afwikkeling dat je zult kennen van veel andere hardloopschoenen.
 
De Mizuno Rider is voor veel neutrale lopers een geliefd model, een lekkere directe en redelijk lichte schoen. Echter, tot voor kort  was er voor Mizuno-liefhebbers die wat meer comfort en stabiliteit zochten niets meer te kiezen. De Enigma weet dit gat nu te dichten en heeft een aantal zeer sterke kwaliteiten die vele lopers zullen verrassen.
 
De Enigma 5 is voorzien van een extra dikke tussenzool van het zacht dempende materiaal U4ic. (spreekt uit als euphoric). Deze tussenzool vormt samen met de parallel Wave-plaat de belangrijkste elementen uit de zool. Deze kenmerkende Wave-plaat loopt bij de Enigma 4 geheel door tot de tenen. Bij de Enigma 5 is deze plaat in de bal van de voet weg gelaten om zo een soepelere afwikkeling te creeren en meer comfort te bieden. De plaat loopt tot onder de midvoet, waardoor de schoen stabiel en stevig is in de afwikkeling. De SmoothRide Technologie in de voorvoet zal in de laatste afzetfase van de afwikkeling bijdragen aan een betere rebound, zodat je afzet en paslengte verbeteren.
 
De sockliner oftewel inlegzool van de Enigma 5 is één millimeter dikker waardoor de schoen zowel bij het aantrekken als bij het hardlopen nog comfortabeler aanvoelt.
 
Rijk bovenwerk van de schoen
In een schoen op dit prijsniveau ontkom je niet aan een rijke uitrusting en afwerking van het bovenwerk van de schoen. Dit is in de Wave Enigma 5 dik voor elkaar. Het mesh bovenwerk is soepeler gemaakt dan dit bij de Enigma 4 het geval is. Een dubbellaags mesh zorgt er wel nog steeds voor dat het ook in de upper van de schoen stabiliteit geeft maar veel meer comfort heeft.
 
Door de iets meer open airmesh structuur is schoen prettig ademend. Al met al brengt de Mizuno Wave Enigma 5  heel veel extra’s naast de andere Mizuno-modellen. In vergelijking met zijn concurrenten valt de Enigma positief op door zijn relatief lage gewicht in het topsegment en de enorm soepele direct afwikkeling.