De Mizuno Wave Inspire 17 is een allround hardloopschoen voor de loper die ondersteuning nodig heeft tegen overmatige pronatie. Inmiddels is dit alweer versie 17 van een schoen die nog steeds populair is bij een grote groep lopers. De schoen is, volgens Japans gebruik, verbeterd op detail en zal ook nu weer door veel hardlopers gewaardeerd worden.

De Mizuno Wave Inspire 17 zal de Inspire aanhangers ook nu niet teleurstellen. Het is een heerlijke schoen voor lopers die op zoek zijn naar een lichte vorm van support en stabiliteit in combinatie met comfort en responsieve demping. Daarnaast zijn de looks van de schoen duidelijk verbeterd.

Nieuwe technologie in tussenzool


De Wave Inspire 17 geeft je uitstekende demping gedurende je run dankzij twee verschillende soorten foam, U4ic in combinatie met Enerzy. Met een aanpassing in de zool voelt de nieuwe Inspire reactiever bij het afwikkelen en geeft een zacht gevoel onder de voorvoet. De Wave plaat zorgt voor demping, stabiliteit en veerkracht. De Wave plaat is iets hoger geplaatst dan in eerdere edities om het contact met de grond te vermijden. De Wave Inspire 17 heeft een dubbele Wave plaat aan de binnenzijde voor de nodige support gedurende het afwikkelen van de voet. Deze dubbele plaat is aan de binnenzijde hoger en loopt schuiner dan in eerdere edities. Op deze wijze biedt de Inspire 17 naast goede ondersteuning een soepele afwikkeling. De schoen is onder de Wave plaat verrijkt met het nieuwe Mizuno Enerzy wat de tussenzool 15% zachter en 17% veerkrachtiger maakt.

De slijtzool is gemaakt van slijtvast X-10 carbon/rubber in de hiel en massief rubber op de voorvoet voor een mix van slijtvastheid en grip.

Mizuno Wave Inspire 17 

Licht bovenwerk


Het bovenwerk van de Inspire 17 bestaat uit een dubbellaags “air mesh” en voelt zachter dan zijn voorganger. Dankzij de Dynamotion Fit techniek wordt de middenvoet mooi omsloten en volgt de schoen perfect de beweging van de voet tijdens het hardlopen. De half vastgestikte tong (houdt de tong beter op zijn plaats) is voorzien van een elastische inzet waardoor deze stretch geeft bij het aantrekken van de schoen. Dit draagt bij aan extra comfort.

Shop Mizuno Wave Inspire 17 dames                     Shop Mizuno Wave Inspire 17 heren       

           
Specs


Drop: 12 mm
Gewicht dames: 240 gram
Gewicht heren: 285 gram