De Mizuno Wave Inspire 18 is een allround hardloopschoen voor de loper die ondersteuning nodig heeft tegen overmatige pronatie. Inmiddels is dit alweer versie 18 van deze schoen. De schoen is, volgens Japans gebruik, verbeterd op detail en zal de Inspire aanhangers ook nu niet teleurstellen. Het is een heerlijke schoen voor lopers die op zoek zijn naar een lichte vorm van support en stabiliteit in combinatie met comfort en responsieve demping. Daarnaast zijn de looks van de schoen duidelijk verbeterd.

Mizuno Wave Inspire 18

Nieuwe technologie in tussenzool


De Wave Inspire 18 geeft je uitstekende demping en responsiviteit gedurende je run dankzij het Enerzy foam. Met een aanpassing in de zool voelt de nieuwe Inspire reactiever bij het afwikkelen en geeft een zacht gevoel onder de voorvoet. De Wave plaat zorgt voor demping, stabiliteit en veerkracht. De Wave plaat is iets hoger geplaatst dan in eerdere edities om het contact met de grond te vermijden en heeft een dubbele Wave plaat aan de binnenzijde voor de nodige support gedurende het afwikkelen van de voet. Deze dubbele plaat is aan de binnenzijde hoger en loopt schuiner dan in eerdere edities. Op deze wijze biedt de Inspire 18 naast goede ondersteuning een soepele afwikkeling. De schoen is onder de Wave plaat verrijkt met het nieuwe Mizuno Enerzy wat de tussenzool 15% zachter en 17% veerkrachtiger maakt.

De slijtzool is gemaakt van slijtvast X-10 carbon/rubber in de hiel en massief rubber op de voorvoet voor een mix van slijtvastheid en grip.

Licht bovenwerk


Het bovenwerk van de Inspire 18 bestaat uit een nieuw dubbellaags “air mesh” en voelt zachter dan zijn voorganger. Dankzij de Dynamotion Fit techniek wordt de middenvoet mooi omsloten en volgt de schoen perfect de beweging van de voet tijdens het hardlopen. De half vastgestikte tong (houdt de tong beter op zijn plaats) is voorzien van een elastische inzet waardoor deze stretch geeft bij het aantrekken van de schoen. Dit draagt bij aan extra comfort. Een extra “panel” rond de midvoet van de mediale zijde van de schoen zorgt voor extra ondersteuning.

Net als vele andere merken is sustainability een belangrijke pijler bij Mizuno door deels gebruik te maken van gerecyclede (schoenveters, kraag van de schoen en de schoenendoos) en biobased materiaal in de waveplaat.

Shop Mizuno Wave Inspire 18 dames   Shop Mizuno Wave Inspire 18 heren       

Specs


Drop: 12 mm 
Gewicht dames: 240 gram
Gewicht heren: 260 gram