De nieuwe hardloopschoen Wave Ultima 11 Amsterdam van Mizuno is letterlijk en figuurlijk uit de kunst. Deze officiële schoen van de TCS Amsterdam Marathon 2019 is tot stand gekomen in samenwerking met het Rijksmuseum en geïnspireerd op De Nachtwacht van Rembrandt. Dit alles in het kader van Rembrandtjaar 2019. Zo vind je aan de buitenzijde het spel van licht en donker, terwijl op de binnenzool fragmenten van het beroemde schilderij terugkomen. De Pantone kleuren van het werk zijn doorgevoerd in de Pantone kleuren van de schoen. 

 

Mizuno Wave Ultima 11


De hardloopschoen is ontworpen voor de soepelste hardloopervaring en geeft door de Wave technologie een ongekende demping en reactief vermogen. De energie die bij het neerkomen van de schoen op de grond vrijkomt, wordt weer teruggegeven. Zo functioneert de Wave-plaat letterlijk als een springveer voor een maximale energieopbrengst.

 

Dynamotion Fit


Het bovenwerk van de Ultima 11 is gemaakt met de Dynamotion Fit technologie waarvan de pasvorm nog beter is dan in voorgaande versies. De schoen sluit goed om de voet aan maar beperkt de bewegingsvrijheid niet zodat er geen vervelende drukpunten ontstaan! De premium binnenzool zorgt voor extra comfort, dat de kans op irritatie minimaal is en zorgt er eveneens voor dat je voeten toch stevig in de schoen zitten. Uiteraard zorgt goed ademend mesh voor verkoeling en blijven je voeten ook bij de TCS Amsterdam Marathon droog en koel.

 

Mizuno Wave Ultima 11 Amsterdam

 

Vertrouwd gevoel met nieuwe Wave


De Ultima 11 is “geleest” op een fractie breder platform wat de schoen stabieler maakt. De tussenzool van de Wave Ultima 11 is net als het voorgaande model gemaakt met U4iCx foam. Dit lichtgewicht foam zorgt voor een comfortabele zachte demping die de impact gedurende de landing perfect opvangt. Dankzij het elastisch vermogen van het foam krijg je bij de volgende afzet ook weer energie terug wat zorgt voor een comfortabel maar responsief gevoel bij de afwikkeling! De bekende Wave-plaat uit de Mizuno modellen is iets zachter gemaakt en omgedoopt tot ‘Cloudwave’. Met deze verandering blijft de stabiliteit van de schoen behouden maar rolt de voet soepeler van de hak door naar de voorvoet.


De Mizuno Wave Ultima 11 Amsterdam is een topper in het neutrale responsive cushioning segment en een stijlvol eerbetoon aan ’s lands beroemdste kunstwerk.

  

Specs
Drop: 12mm
Gewicht: 265gr

 

Mizuno Wave Ultima 11 Amsterdam