Steeds meer hardlopers verkiezen de natuur boven asfalt. Het geeft meer rust in je hoofd en lijf dan lopen in de stad. Wil jij dit ook ervaren, doe dan mee aan de N70 Trail.

Op zondag 30 augustus wordt de N70Trailrun over de N70 natuurroute georganiseerd. De N70 natuurroute is een parcours door een prachtig stuk landschap in het Rijk van Nijmegen. Trailrunnen is de snelstgroeiende tak binnen het hardlopen. Het parcours verloopt door een heuvelachtig en bosrijk gebied en heeft een lengte van ongeveer 14 kilometer. Een prachtige en intensieve route voor een echte trailrun! Dit gebied biedt fantastische natuurlijke uitdagingen aan de avontuurlijk ingestelde hardloper, zoals pittige hellingen, modderige single tracks en huiveringwekkende afdalingen.

Inschrijven voor de N70Trailrun


De N70trailrun biedt vier afstanden: 7, 14, 28 en 42 kilometer. De korte Trail is een pittige kennismaking voor mensen die deze snelgroeiende tak van de hardloopsport eens willen ervaren. De lange afstand is bedoeld voor de gelouterde lopers. De hoogtemeters en de zware ondergrond en mogelijk ook de blubber in geval van regen, maken van de langste afstand een stevige dobber voor zelfs de best getrainde trailers.
Wil jij je inschrijven voor de N70Trailrun wacht dan niet te lang want er zijn een gelimiteerd aantal startbewijzen.
 

3 tips voor beginners
1. Twijfel je of trailrunning iets voor je is? Schrijf je in voor de kortste afstand en kijk of het je bevalt. Of volg een clinic bij een van de Run2Day winkels. 
2. Enthousiasmeer je loopmaatjes. Met een groepje lopen is het altijd leuker. 
3. Wil je vaker trailen? Dan is het verstandig trailschoenen aan te schaffen. Deze schoenen bieden extra stabiliteit en hebben een grof profiel voor meer grip. De bovenkant is extra stevig, net als het hielgedeelte en de neus. Zo zijn je voeten beschermd tegen takken en stenen.