De vernieuwde New Balance 1080 is er in de Rotterdam Marathon uitvoering! Iedereen die de mooie Rotterdam Marathon gaat lopen of liefhebber is van de marathon heeft met deze schoen iets unieks. New Balance 1080 is echt fors aangepakt. De 1080 heeft namelijk een Fresh Foam tussenzool gekregen. Dit betekent dat de schoen beduidend zachter en dempender is geworden. De New Balance Fresh Foam 1080 staat met deze wijziging binnen Run2Day vanaf nu te boek als een ‘Maximum Cushioning’ schoen waar de 880 duidelijk in de categorie ‘Responsive Cushioning’ (directere demping) zit.

De New Balance 1080 Fresh Foam Rotterdam marathon editie is in alle 25 Run2Day winkels verkrijgbaar. Ook online is de 1080 Fresh Foam beschikbaar.

New Balance 1080 Fresh Foam voor dames

New Balance 1080 Fresh Foam voor heren
 
Fresh Foam
Twee jaar geleden startte New Balance een project, men ging een computer model gebruiken om tussenzool vormen voor hardloopschoenen te voorspellen en ontwikkelen op basis van looppatronen van hardlopers. Het resultaat was de Fresh Foam 980, een ietwat apart ogende schoen. De vormen van de tussenzool verzorgen op de juiste plaatsen flexibiliteit en dus demping en op andere plaatsen juist voor stabiliteit. Nu twee jaar later is deze techniek verder uitgekristalliseerd doordat er steeds meer data verzameld is. De Fresh Foam 1080 is tot stand gekomen door gebruik te maken van data van zwaardere neutrale hardlopers. Dit heeft geleid tot een schoen met een brede basis voor meer stabiliteit. Door de bredere basis kan New Balance bovendien het Fresh Foam materiaal zachter en dikker maken. Dit zorgt voor een comfortabele neutrale schoen!


 
Bovenwerk
Het bovenwerk van de Fresh Foam 1080 is eveneens aangepakt. De voorzijde van de schoen is seamless geweven en rondom de middenvoet is een stevig zadel geplaatst om de voet stevig te omvatten. De tong van de schoen is vaststikt aan zacht elastisch materiaal dat de voet geheel omsluit. Dit betekent dat de schoen als een sok om de voet sluit. Om de stabiliteit van de schoen verder te vergroten is de hiel voorzien van een externe hielkap van kunststof.