New York, London, Boston en Rotterdam hebben veel gemeen…. Een aansprekende stadsmarathon! Rondom deze marathons heeft New Balance een themaschoen op de markt gebracht. Deze marathonversies van model 890v4 zijn uiteraard verkrijgbaar in mooie inspirerende kleuren die terugkomen in de communicatie van deze evenementen. De New Balance 890v4 is een superlichte trainingsschoen waarmee je nog gemakkelijker loopt! Met de 890v4 laat New Balance vooral zien dat een hardloopschoen stabiel, dempend en licht tegelijk kan zijn. Dit mag met recht een revolutie genoemd worden.

De 890 serie is min of meer toevallig tot een succes uitgegroeid de afgelopen jaren. Van origine is de schoen een ‘Lightweight’ hardloopschoen. Dat de schoen zo weinig weegt komt door de toepassing van REVlite tussenzool materiaal. REVlite is superelastisch en dus ontzettend dempend maar toch vooral lichter dan welk ander materiaal op de markt. De pasvorm van de 890v4 is uitermate goed door toepassing van de  ‘Fantom Fit’ technologie. Dit betekent dat alle overlays en stiknaden overbodig zijn gemaakt doordat de verstevigingen op het mesh materiaal zijn ‘gelast’. Dit zorgt voor een ultra licht bovenwerk maar ook een ideale pasvorm zonder stiknaden en overlays die mogelijk blaren kunnen veroorzaken.

Bekijk de New Balance 890v4 marathon exclusive collectieDoordat het REVlite tussenzool in de hiel opgebouwd is uit ronde ‘pods’ die samen een soort hoefijzer vormen met een uitsparing in het centrum is de schoen enorm stabiel. De constructie zorgt voor een centreer effect van het hielbeen. Ook in de voorvoet is de ‘podconstructie’ doorgezet maar dan met als doel de afwikkeling vlotter te laten verlopen doordat de pods onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Dit zorgt samen met de 8mm offset voor een natuurlijke afwikkeling. Door het enorm dempende REVlite materiaal en de soepele stabiele tussenzool kan de 890 gezien worden als een voorloper in de markt. Hardloopschoenen worden steeds lichter, ’Lightweight’ is niet meer voorbehouden aan lichte lopers of snellere traineren. Op een 890 kan een neutrale loper dagelijks genieten van een soepele lichte natuurlijke ‘ride’!