Het Fresh Foam assortiment van New Balance is gebaseerd op het Data-to-Design-principe. Dit houdt in dat eerst data van een specifieke groep lopers verzameld wordt. Op basis van deze data worden alle elementen van de 880 vorm gegeven. In deze versie is alleen het bovenwerk aangepast, zodat het vertrouwde gevoel onder de voet behouden blijft.

New Balance Fresh Foam X 880v11

De slijtzool


Er worden verschillende rubbers gebruikt in de slijtzool. Onder de hak en bij de punt van de schoen wordt een stevig rubber gebruikt, dat goed bestand is tegen slijtage. Onder de midden- en voorvoet is een zachter rubber aangebracht voor extra comfort. De slijtzool loopt van achteren helemaal door naar voren zodat je stabiel afwikkelt.

Het bovenwerk


Het mesh materiaal van het bovenwerk is zo ontworpen dat deze rond de hiel en de middenvoet steviger is en bij de voorvoet juist meer flexibel en open is. Dit laatste zorgt ervoor dat je tenen voldoende ruimte hebben bij het afzetten en de ventilatie optimaal is. De voering van de hielkap is lekker dik, zodat deze je enkel comfortabel en compact omsluit.

Fresh Foam tussenzool


Voor de Fresh Foam tussenzool zijn twee lagen gebruikt. De toplaag en de basislaag werken hierbij samen. De toplaag zorgt ervoor dat je een beetje ín het platform komt te staan, zodat de tussenzool zich om je voet vormt. De buitenwand van de basislaag is voorzien van speciale vormen, hierdoor worden zones gecreëerd die passen bij de fase van de afwikkeling. Zo is de tussenzool zachter bij de landing en stabieler wanneer je met je volledige gewicht op de schoen staat.

Shop New Balance Fresh Foam X 880v11 dames   Shop New Balance Fresh Foam X 880v11 heren                                 Specs


Drop: 10 mm
Gewicht dames: ca. 246 gram
Gewicht heren: ca. 298 gram