De Fresh Foam 1080 is al enkele jaren internationaal het best verkochte model van New Balance. Dit succesnummer is inmiddels toe aan de 10e editie. Versie 10 heeft een aantal veranderingen ondergaan die de schoen o.a. lichter en meer flexibel maken. Ook de Fresh Foam X 1080v10 staat garant voor een zeer comfortabele pasvorm in combinatie met maximale cushioning. Het Fresh Foam in de tussenzool is gecreëerd met behulp van data van allerlei verschillende lopers en geeft zo precies de juiste hoeveelheid demping en steun voor de neutrale loper. 


Fresh Foam X demping


De middenzool in de 1080v9 was gemaakt van Fresh Foam, de 1080v10 is voorzien van Fresh Foam X. Het is ontwikkeld door data te verzamelen van vele verschillende lopers en het looppatroon hiervan te analyseren. Met behulp van deze data wordt de vorm van de tussenzool gecreëerd in de vorm van assymetrische patronen. Deze patronen worden hol en bol gemaakt, afhankelijk of de schoen op dat punt moet steunen of juist extra comfort moet bieden. De hexagon blokjes in de mediale zijde van de schoen zorgen voor steun en stabiliteit. Door deze opbouw ervaar je met de Fresh Foam X 1080v10 altijd maximale demping, comfort én steun gedurende je run. De verschillende materialen van de slijtzool zorgen voor meer flexibiliteit en gewichtsbesparing. Zo loopt het lichte EVA materiaal van de tussenzool door onder de middenvoet. Op de hak en onder de punt van de schoen is Ndurance rubber gebruikt, wat een heel slijtvast rubber is. Een verschil met de Fresh Foam 1080v9 is dat je meer ín dan óp de tussenzool staat. Zo word je van alle kanten omsloten en sta je heel stabiel tijdens de standfase zonder dat er stugge, sturende elementen nodig zijn. Daarmee is de Fresh Foam X 1080v10 lichter, flexibeler en beter dempend dan zijn voorgangers.

      

 

Comfortabel en stevig bovenwerk


Net als in de voorgaande versies is er gebruik gemaakt van een volledig naadloze en elastische ‘bootie’ constructie waardoor de schoen bij het aantrekken direct een comfortabele pasvorm heeft. Het bovenwerk is gemaakt van Hypoknit 2.0. Met een speciale weeftechniek zijn verschillende zones rond de voet gemaakt op basis van data van veel lopers. Zo is rond de middenvoet een stuggere draad gebruikt, die dichter op elkaar geweven is. Dit zorgt voor een stevige zone voor de benodigde stabiliteit. Op de voorvoet is een dunner garen gebruikt, die losser geweven is. Zo kan het bovenwerk hier meer mee bewegen en beter ventileren. De hielkap is opgebouwd uit een voorgevormde kuip met memory foam en een naar boven doorlopende lip. Zo sluit deze optimaal aan en worden irritaties voorkomen. Ook helpt de hielkap de loper bij een stabiele landing.

Zoek je als neutrale loper een schoen met veel comfort, maximum cushioning en ook nog eens licht in gewicht? Dan is de New Balance Fresh Foam X 1080v10 een model dat je absoluut eens moet aantrekken!

            

 


Specs


Drop: 8mm
Gewicht dames: 238 gram
Gewicht heren: 281 gram