De 1080 is het paradepaardje binnen het Fresh Foam assortiment van New Balance en is gebaseerd op het Data-to-Design-principe. Dit houdt in dat eerst data van een specifieke groep lopers verzameld wordt. Op basis van deze data worden alle elementen van de 1080 vormgegeven. Inmiddels is het alweer de 12e versie. Een versie waarin elementen van eerdere versies gebruikt zijn in combinatie met diverse vernieuwingen.

New Balance Fresh Foam 1080v12

Zool


De slijtzool is t.o.v. de eerdere versies wat breder en minder gezwaaid. Dit maakt de schoen stabieler. De zool bestaat uit verschillende materialen en vormen om zones te creëren, die passen bij de fase van afwikkelen. Zo is het rubber onder de hak wat harder en duurzamer, terwijl het rubber onder de voorvoet wat zachter is voor meer comfort.

De tussenzool is gemaakt van 1 plaat FreshFoamX materiaal, dat als kenmerken heeft dat het licht en zacht is met een hoge energy return. De buitenwand van de tussenzool is voorzien van specifieke vormen om bij de landing wat meer demping te bieden. Deze vormen zorgen er onder de middenvoet juist voor dat het platform wat meer stevigheid biedt. Zo wikkel je comfortabel en stabiel af naar je voorvoet.

Bovenwerk


Het bovenwerk bestaat uit twee delen. Het gedeelte rond het hielbeen bestaat in versie 12 uit een traditionele hielkap. Deze hielkap omsluit je hielbeen voor een stevig gevoel bij de landing en voor stabiliteit. Het Hypoknit materiaal is geheel naadloos en beweegt gemakkelijk mee tijdens het lopen. Er zijn extra elementen aangebracht rond de middenvoet voor een compacte fit en extra stevigheid.

New Balance Fresh Foam 1080v12       

Specs


Drop heren: 8mm
Gewicht heren: ca. 280 gram