Yes! Op verzoek van velen zijn we in een selectie van onze winkels gestart met de verkoop van de hardloopschoenen van On. On timmert inmiddels al meer dan een decennium aan de weg en er zijn talloze lopers fan van het Zwitserse merk. Toch is het voor sommige lopers nog lastig in te schatten hoe de verschillende modellen te plaatsen zijn, en wanneer ze het beste tot hun recht komen. We zetten ze voor je op een rij:

On Cloudrunner 2

On Cloudrunner 2


Daily trainer: Voor dagelijkse trainingen en afstanden van 5k tot ongeveer een halve marathon. De schoen biedt veel stabiliteit maar, zoals je steeds vaker ziet, geen stijve support rond de binnenzijde van de enkel. ( Zoals bij ‘klassieke’ antipronatieschoenen.) De hele zool en hielkap zorgt voor extra steun, maar zonder comfort in te leveren. Dit ontstaat door een breder platform van de zool en een versteviging rond de hak. De adidas Solution is een vergelijkbare schoen.

On Cloudstratus 3

On Cloudstratus 3


Daily trainer: Een neutrale schoen met een lage drop, stevige demping en een nylon speedboard. Een degelijk werkpaard. Je draagt hem tijdens duurlopen, ook hele lange. De ASICS Nimbus is een vergelijkbare schoen.

On Cloudmonster Hyper

On Cloudmonster Hyper


Supertrainer: De tussenstap tussen duurloopschoenen en carbon race schoenen. De schoen heeft geen nylon of carbonplaat maar is wel voorzien van bouncy Pebax foam zoals dat gebruikelijk is in snellere schoenen. Dit in combinatie met een gedeelte EVA. Dit zorgt voor een stevige afzet. De drop is laag, 6mm. Dit zorgt samen voor soepele overgangen. Ze komen het best tot hun recht tijdens uptempo (D 2/3) runs en langere versnellingen of threshold runs. De ASICS Superblast is een vergelijkbare schoen.

On Cloudeclipse

On Cloudeclipse


Daily trainer: Een vlotte neutrale schoen met een rocker vorm, hoge stackheight, maximale demping en lage drop die je vloeiend naar voren laat rollen. Goed voor wat tempowerk dus en hele lange afstanden. De Saucony Triumph 22 is een vergelijkbare schoen. De Cloudeclipse valt ruim, zowel de toe box als de maat.

Je kunt onze selectie On schoenen passen in onze winkels in Amsterdam, Almere, Haarlem en Hilversum.