De Supernova Sequence 9 is een responsive cushioning schoen in de ‘support’ categorie van adidas. De tussenzoolconstructie is net als in het voorgaande model gebouwd rondom BOOST en een ‘Stableframe’ van steviger foam.

Deze nieuwe adidas Sequence 9 is verkrijgbaar bij alle 25 Run2Day winkels en online.

adidas Supernova Sequence 9 BOOST voor dames

adidas Supernova Sequence 9 BOOST voor heren


BOOST
De tussenzool van BOOST-materiaal is vele malen veerkrachtiger dan de meeste EVA-materialen en zorgt ervoor dat je tijdens het landen comfortabele demping ervaart en bij het afzetten weer energie terugkrijgt vanuit het elastische rubber. De Supernova Sequence 9 weet je voet ook voldoende stabiliteit te bieden door de toevoeging van het Stableframe, deze laag MEVA-rubber werkt moeiteloos samen met het BOOST-materiaal om je zo het beste van twee werelden te bieden; comfort én stabiliteit. Aan de onderzijde van de zool zorgt het Torsion System kunststof element voor een ondersteuning van de afwikkeling van de hiel naar de voorvoet.
 
Vernieuwd upper
Ten opzichte van het bovenwerk van de Supernova Sequence 8 is de nieuwste versie ook weer flink aangepakt. Door gebruik te maken van ‘engineered mesh’ is het bovenwerk op bepaalde plaatsen iets dikker en op andere plaatsen weer iets dunner waardoor een mooie combinatie ontstaat van stevigheid en een ademend gevoel. Rond de midvoet is er een extra overlay geplaatst waardoor de voet stevig omvat wordt maar wel de natuurlijke voetbeweging kan maken. Door goed te luisteren naar feedback van vrouwelijke runfluencers is het bovenwerk in de dames variant aangepast aan de anatomie van de vrouwelijke voet, en zorgt daarmee bij zowel heren als dames voor een ideale steun van de voetboog.
 
De buitenzool is opnieuw gemaakt door het bekende autobandenmerk Continental. Het gebruikte rubber van Continental biedt je, ten opzichte van standaard rubber, 21% meer tractie in droge omstandigheden en zelfs 23% meer tractie in natte omstandigheden.
 
Met de Supernova Sequence 9 heb je een ideale allround schoen als je op zoek bent naar een reactief dempende schoen in combinatie met een stukje stabiliteit en ondersteuning!