Op het gebied van support schoenen heeft ASICS één van de meest populaire modellen in de markt met de GT-2000 serie. De GT-2000 staat garant voor een optimale pasvorm, stabiliteit en een soepele en responsieve afwikkeling. Bij de 7e versie is er sprake van enkele subtiele veranderingen waardoor het model wederom een fractie lichter is dan zijn voorganger.

Flytefoam en Gel 
De GT2000 v7 heeft net als zijn voorganger een tussenzool van 2 materialen; Flytefoam met daarbovenop een laag SpEVA foam waardoor het model veerkrachtig en reactief aanvoelt gedurende het afwikkelen. Natuurlijk mogen de bekende GEL-unit in de tussenzool niet ontbreken, in zowel de hak als de voorvoet absorbeert de GT2000 v7 daardoor perfect de impact van het landen en afzetten. Om de overpronatie tegen te gaan biedt het Dynamic Duomax systeem je ondersteuning aan de binnenzijde van de voet.

Seamless bovenwerk 
Het bovenwerk van de GT2000 v7 is gemaakt van soepel en zacht materiaal. Doordat het upper uit één naadloos geheel bestaat sluit het mooi rond de voet aan en biedt daarmee veel comfort. Rond de middenvoet zijn er extra ventilatiegaatjes gemaakt zodat de voet koel blijft gedurende je run. De leest is iets ruimer dan bij zijn voorganger waardoor er meer ruimte ontstaat voor de grote teen. Een nieuw gevormde binnenzool geeft nog meer comfort.

De ASICS GT2000 v7 is een perfecte schoen voor lopers die een comfortabele schoen willen met responsive cushioning met support. Doordat de schoen lichter is gemaakt is het model geschikt voor korte intensieve trainingen als voor de langere duurlopen.

Specs
Drop: 10mm