De ASICS Gel Nimbus is al vele jaren een ideale schoen voor lopers die op zoek zijn naar een model voor dagelijks gebruik met een hoge mate van demping dankzij een combinatie van FlyteFoam en GEL. Met deze nieuwste versie, waarin vooral iets meer volume in de voorvoet is, heeft ASICS zich gericht op het verbeteren van het bovenwerk voor een verbeterde pasvorm en meer comfort. 

Maximale demping 
De tussenzool van de Nimbus 21 heeft dezelfde constructie als zijn voorganger. De zool bestaat uit een combinatie van FlyteFoam Lyte en het meer bouncy FlytefoamPropel in de voorvoet. Door deze opbouw geeft de Nimbus 21 een zacht en rijk gevoel onder je voeten en zorgt voor maximale schokdemping tijdens het landen en voor een energieke afzet. In de lengte van de zool loopt een zogenaamde Guidance Line, deze groeve helpt je bij een stabiele en natuurlijke afwikkeling voor een soepel gevoel tijdens het lopen. 

Vernieuwd upper 
In eerste instantie lijkt het bovenwerk van de Nimbus 21 hetzelfde als dat van zijn voorganger. Er zijn echter kleine aanpassingen gedaan om te zorgen voor meer comfort en een groter ventilerend vermogen. Door een aanpassing van de veter constructie geeft de Nimbus 21 minder druk op de bovenzijde van de voet maar sluit deze nog wel altijd goed op in de schoen. Met een aanpassing van de externe hielkap zorgt de Nimbus 21 voor een ondersteunende en stevige pasvorm rond de hak.

De ASICS Nimbus 21 is een aanrader voor neutrale lopers die op zoek zijn naar maximum cushioning schoen. Het model is zeer geschikt om dagelijks mee te trainen, of om er juist bij te pakken voor de langere duurlopen. 

Specs
Drop: 10mm 
Gewicht heren: 310 gr (US 9)