De Gel-Pursue is een relatief nieuw model van ASICS waar steeds meer mensen enthousiast van raken. De leest van het model is gebaseerd op één van de succesvolste modellen van ASICS, de GEL GT-2000. Het resultaat is een neutrale schoen met een mooie mix van comfort, demping en stabiliteit.

Flytefoam Lyte demping 
De Pursue 5 is gemaakt op de vertrouwde zoolconstructie van de ASICS GT-2000. Waar op de 4e versie nog wel eens de kritiek was dat de schoen iets te direct was biedt de Pursue 5 iets meer comfort dan zijn voorganger. Het Flytefoam Lyte in de tussenzool is superlicht en zeer reactief, ideaal voor het maken van vele kilometers! Het maakt de schoen iets dynamischer dan bijvoorbeeld de ASICS Cumulus. De bekende GEL-units in de hak en voorvoet geven de schoen nog meer dempend vermogen.

Naadloos mesh upper
In het bovenwerk van de Pursue 5 is gebruik gemaakt van een naadloos mesh wat de kans op irritatie of schuring minimaliseert. Hierdoor ontstaat bij het aantrekken van de schoen ook een aangename pasvorm, zacht maar toch ook stevig. Op strategische plekken is het bovenwerk verstevigt waardoor de schoen goed om de voet sluit, comfort biedt en op slijtgevoelige plekken ook duurzamer is.

De ASICS GEL Pursue 5 is een perfecte keuze voor neutrale lopers die houden van een reactieve demping in combinatie met stabiliteit.

Specs
Drop: 10mm
Gewicht dames: 290 gram
Gewicht heren: 305 gram