De Arahi 3 is alweer de 3e versie van deze antipronatieschoen en zal net als zijn voorgangers veel lopers kunnen behagen. De schoen biedt op een dynamische manier ondersteuning tijdens het hardlopen.  

Active Footframe en J-Frame
Dit 'dynamic support' systeem bestaat uit een zogenaamd EVA J-frame in de tussenzool, het betekent dat de tussenzool in de hiel voorzien is van een stevige buitenrand, het hielbeen zakt dus als het ware een beetje weg in het centrum van de tussenzool. Als je kijkt naar de slijtzool van de Arahi 3 dan zie je verschillende kleuren rubber in de vorm van een J, vandaar de naam J-frame. De tussenzool is minder gebogen dan normaal waardoor de middenvoet breder is en dus de voet beter steunt tijdens de afwikkeling. Zoals alle Hoka One One modellen is de Arahi 3 voorzien van een oversized midsole, daardoor zit hij in de categorie Maximum Cushioning. Dit zorgt voor een extreem goede demping. Doordat Hoka gebruik maakt van hele lichte foam soorten is het gewicht van een Arahi 3 desondanks verrassend gering.

Bovenwerk
Het vernieuwde bovenwerk van de Arahi 3 heeft een update gekregen waardoor het de voet nog beter omsluit dan zijn voorgangers, met behoud van het ademend vermogen. Het bovenwerk is nagenoeg seamless maar wel voorzien van voldoende verstevigingen om overpronatie tegen te gaan.

De Hoka One One Arahi 3 is een perfecte schoen voor lopers die op zoek zijn naar veel demping en stabiliteit.

Specs
Drop: 5mm
Gewicht dames: 261 gram
Gewicht heren: 272 gram