Helemaal nieuw in het assortiment van Run2day is de Mizuno Wave Enigma 4! Hiermee verwelkomen we Mizuno in het topsegment van de neutrale hardloopschoenen. Dit betekend: Meer comfort, meer kilometers, en meer stabiliteit!
 
Al jarenlang brengt Mizuno verassende hardloopschoenen die anders dan anders zijn dankzij de Wave-dempings technologie. Hierdoor hebben modellen als de Mizuno Wave Rider, Mizuno Wave Inspire en Mizuno Wave Ultima een heel eigen gevoel qua demping en afwikkeling dat je zult kennen van veel andere hardloopschoenen.

Bekijk de dames versie van de Mizuno Wave Enigma 4

Bekijk de heren versie van de Mizuno Wave Enigma 4

De Mizuno Wave Rider is voor veel neutrale lopers een geliefd model, een lekkere directe en redelijk lichte schoen. Echter, tot voor kort was er voor Mizuno-liefhebbers die wat meer comfort en stabiliteit zochten niets meer te kiezen. De Enigma weet dit gat nu te dichten en heeft een aantal zeer sterke kwaliteiten die vele lopers zullen verrassen.


 
De Enigma 4 is voorzien van een extra dikke tussenzool van het zacht dempende materiaal U4ic. (spreekt uit als euphoric). Deze tussenzool vormt samen met de parallel Wave-plaat de belangrijkste elementen uit de zool. De plaat loopt onder de midvoet door tot aan de voorvoet, waardoor de schoen extra stabiel en stevig is in de afwikkeling. De SmoothRide Technologie in de voorvoet zal in de laatste afzetfase van de afwikkeling bijdragen aan een betere rebound, zodat je afzet en paslengte verbeteren.
 
In een schoen op dit prijsniveau ontkom je niet aan een rijke uitrusting en afwerking van het bovenwerk van de schoen. Dit is in de Wave Enigma 4 dik voor elkaar. Het kleurige palet van onder hitte geplakte verstevigingen maken de schoen lichter, maar goed omvattend. Door het verfijnde en het sterk ventilerende airmesh is schoen prettig ademend. Al met al brengt de Mizuno Wave Enigma 4  heel veel extra’s naast de andere Mizuno modellen. In vergelijking met zijn concurrenten valt de Enigma positief op door zijn relatief lage gewicht in het topsegment en de enorm soepele direct afwikkeling.