Hoe maak je een klassieke, geliefde hardloopschoen nog beter dan het al is? Door aan de slag te gaan met de feedback van tweevoudig gouden medaillewinnaar Mo Farah op de Nike Pegasus. Als hij zegt graag iets meer snelheid te willen in de zijn favoriete schoen, waarin hij honderden kilometers gaat rennen, dan neem je dat ter harte. Nike heeft maanden gewerkt aan het testen van deze hardloopschoen. De commentaren die hieruit voortkwamen zijn samengevoegd in de uiteindelijke nieuwe versie van de bekende 31-jaar oude Pegasus: de Nike Air Zoom Pegasus 31.

De nieuwe Nike Air Pegasus 31 voor de dames

De nieuwe Nike Air Pegasus 31 voor de heren


Wat maakt de nieuwe Pegasus zo goed?


De Pegasus is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van de voorgaande versie. Bij Nike draait het om de schoen zo te verbeteren, aanscherpen en aanpassen van eigenschappen en het aanbrengen van innovaties zodat de schoen nog lekkerder zit en de trainingen nog beter gaan.

Het meest bijzondere element en waar Mo Farah zelf erg blij mee is, is de zoom Air unit onder de hiel. Deze zorgen voor een snelle afwikkeling van de voet en betere demping. Een lagere hieldrop van 10 millimeter en diepe flexibele groeven dragen bij aan een meer natuurlijke beweging. Bovendien heeft de schoen een rondere pasvorm en een zorgvuldig vervaardigd mesh dat het aantal lagen in de schoen vermindert. Zonder dat dit afdoet in steun en ademend vermogen. De reflecterende onderlaag zorgt voor een betere zichtbaarheid tijdens runs in het donker of op plekken waar weinig licht is. Tenslotte heeft de nieuwe Pegasus 31 een gewicht van slechts 284 gram (mannenschoen, maat 43).