Hardlopers vragen steeds weer om één schoen die alles kan: Met de eerste versie van de Nike Epic react heeft Nike antwoord gegeven op deze vraag. Meer demping bij de impact van elke stap, een hogere energiereturn die nodig is om fris in een run te blijven, moet licht aanvoelen aan de voet, ook bestand tegen slijtage en onderhevig zijn aan alle elementen tijdens het hardlopen. Inmiddels is de 2e versie van de Epic React op de markt en voornemens zijn voorganger te overtreffen.

Upper
Het uit 1 stuk gemaakte Flyknit bovenwerk omsluit en vormt zich naar de voet en zorgt voor ondersteuning, flexibiliteit en ademend vermogen op de plekken waar hardlopers het nodig hebben. Het is bovenwerk is weliswaar flexibel maar biedt een uitstekende lockdown rondom de voet.  

Responsive react foam
Het Nike React-schuim is aanzienlijk zachter dan de op EVA gebaseerde schuimen uit het verleden, effent hobbels op de weg effectiever. Net als de vorige versie is de tussenzool verlengd tot voorbij de omtrek van de bovenkant rond de hiel, om de schoen stabiliteit te geven zonder dat dit ten koste gaat van het comfort.  

Het ontwerp van de Nike Epic React is volledig data-gedreven (zoals wel meer merken dat doen). De React foam tussenzool is uit een stuk gemaakt (zonder ook maar een druppel lijm te gebruiken). Deze methode maakte het mogelijk om het oppervlak van de tussenzool te voorzien van demping en ondersteuning op de specifieke plekken die nodig zijn tijdens een run, terwijl materiaal wordt geëlimineerd waar dat niet absoluut noodzakelijk is om het gewicht tot een minimum te beperken. De variatie in het profiel van de slijtzool geeft je grip waar je het nodig hebt.