Teruggrijpend op de iconische kleuren van het verleden, Nike Mariah, en een strak nieuw ontwerp staat de nieuwe Nike LunarGlide 6 weer als een huis. Design van een andere orde waarbij geldt -less is more- ! Inspiratie hiervoor vond men in de oude cult-sneakers uit de jaren tachtig en negentig. Technisch bekeken is en blijft de Nike LunarGlide 6 een echte dynamisch ondersteunende hardloopschoen, waar ook onderhuids weer een aantal zaken zijn veranderd.

Bekijk de Nike LunarGlide 6 dames

Bekijk de Nike LunarGlide 6 heren

 
Upper van de schoen
Deze zesde editie van de Nike LunarGlide is op een aantal belangrijke punten verbeterd en dat zie je niet alleen, dat voel je ook tijdens je run. Het bovenwerk heeft een nieuw verstevigd raster in het mesh voor de benodigde lock-down van je voet in de schoen. Voeg daarbij het bekende Dynamic Flywire dat strategisch is geplaatst rondom de midvoet en aansluit bij de veterogen en je zult merken dat de schoen verder in pasvorm is verbeterd. 
De schoen sluit lekkerder aan rondom je voet en dat is wat je zoekt; bij het aantrekken moet je gelijk het wauwwwww dat zit lekker, gevoel krijgen.


 
Verbeterde cushioning onder de voorvoet
De Dynamic Support zool van de LunarGlide werd tot op heden gemaakt van een stevige case van Phylon en een zachte tussenzool met Lunarlon. Door een wigvorm in de tussenzool kan de schoen geleidelijk extra support geven tegen overproneren. Het nadeel was dat het ‘hardere’ buitenzool materiaal van de Phylon-case minder comfortabel en dempend was onder de voorvoet. De LunarGlide 6 heeft daarom een buitenzool die in meerdere delen is gesplitst, zodat je onder de hak en de voetboog stabiliteit houdt door Dynamic Support, maar onder de voorvoet een nieuwe zachter dempende zool is gekomen. Dit verhoogt het comfort, maar zeker ook de souplesse van de afwikkeling.

Ben jij een neutrale loper of kun je beetje ondersteuning gebruiken waar dat nodig is, dan is de nieuwe Nike LunarGlide 6 zeker een schoen voor jou!