Lichter, zachter en responsiever dan ooit. De Nike VaporFly 4% Flyknit is door Nike ontwikkeld met het oog op het breken van de mythische twee uur barrière op de marathon. Door het ultralichte gewicht en de super reactieve demping zal je in elke race het beste uit jezelf weten te halen.

Gemaakt voor maximale snelheid en het breken van records. Dat de Nike VaporFly 4% zich bewezen heeft zegt met het huidige wereldrecord op de marathon van Eliud Kipchoge (2.01.39) meer dan genoeg. Maar niet alleen Kipchoge loopt records met de VaporFly 4% hardloopschoenen aan zijn voeten. Vooral onze eigen klanten zijn helemaal lyrisch over de schoen. Dat de VaporFly 4% alleen voor de marathon geschikt is, kan gelijk van de tafel geveegd worden. Het is één van de schoenen die voor wedstrijden van 5km tot en met de marathon geschikt is.

ZoomX Foam en Carbon
De middenzool van de Zoom VaporFly 4% is gemaakt van een nieuw soort foam genaamd ZoomX. Het ZoomX foam is superlicht en zorgt voor een comfortabel dempend gevoel onder je voet, bovendien krijg je tot wel 85% energieteruggave uit het materiaal! In deze laag foam  is een volledige lengte carbonplaat geplaatst. Door de plaatsing van het carbon wordt de Zoom VaporFly 4% een stuk directer waardoor de schoen je vooruit lijkt te stuwen tijdens het lopen. Door de combinatie van het ZoomX foam en de carbonplaat verbetert de loop-economie gemiddeld met 4% ten opzichte van het voorgaande snelste model van Nike.
 

Flymesh
Het geweven Flyknit bovenwerk van de Zoom VaporFly 4% is licht in gewicht en voelt uiterst comfortabel rondom de voet en zorgt voor voldoende ventilatie, ook tijdens zware inspanningen. Door de plaatsing van een dynamische band rond de middenvoet krijgt de voetboog voldoende steun en zit de voet mooi opgesloten in de schoen voor een stevige pasvorm.

Met de Zoom VaporFly 4% Flyknit ben je klaar om sneller te gaan dan ooit tevoren en je records te breken. Ben je op zoek naar een lichtgewicht schoen dan moet je absoluut deze schoen eens proberen!

Let op het model is unisex, US maten zijn herenmaten!

Specs
Drop: 10mm