De Nike Zoom Pegasus Turbo is aan de ene kant een upgrade van de Pegasus echter ook een volledig nieuwe schoen. Met de Pegasus Turbo heeft een der meest populaire hardloopschoenen aller tijden een sneller uiterlijk heeft gekregen. Details uit de succesvolle modellen Vaporfly 4% en Vaporfly Elite worden ook in de Pegasus Turbo gebruikt.
 
De Pegasus Turbo is duidelijk geinspireerd op deze twee modellen; alles bij de Pegasus Turbo is gericht op snelheid! Alleen maar zeggen dat de Pegasus Turbo een upgrade is van de Pegasus daar zouden wij de Pegasus Turbo te kort mee doen.


Aerodynamisch upper
Als je de schoen ziet, straalt deze snelheid uit door het gestroomlijnde design. Het soepele en uitstekend ademende mesh materiaal zorgt voor een goede en stevige fit rondom de voet. Door de strategisch geplaatste Flywire draden krijg je bij het aansnoeren van de veters over de gehele middenvoet een mooie stevige pasvorm. Hierdoor blijven je voeten goed op de plaats en krijg je geen onnodige wrijving met kans op blaarvorming. Door zijn naadloze en lichtgewicht design ontstaat er een perfecte fit.
 
Zoom X foam
Net als de Vaporfly 4% en de Vaporfly Elite maakt de Pegasus turbo gebruik van Zoom X foam. ZoomX is het lichtste foam wat Nike ooit gebruikt heeft en een energy return geeft van 85% waardoor de tussenzool zeer snel terug is in zijn oude vorm bij iedere stap die je zet.
 
Opvallend detail
De achterkant van de schoen heeft een in het oog springend detail. De kraag van de schoen “loopt schuin weg” zodat deze niet tegen de achillespees aanschuurt en irritatie van de achilles voorkomt.
 
Een detail wat niet overgenomen is uit de beide Vaporfly’s is de carbon plaat onderin de zool. Doelstelling was een snelle schoen te produceren voor “every day use” volgens marathongrootheden als Kipchoge en Galen Rupp is een carbon plaat in dat geval teveel van het goede. De plaat is dan ook bewust weg gelaten.
 
De Nike Zoom Pegasus Turbo is een ideale snelle hardloopschoen waar je als ambitieuze loper vele kilometers voorbij zal zien vliegen. Veel Pegasus lopers die houden van een snelle responsieve schoen zullen ook de Pegasus Turbo eens moeten proberen.
 
Drop 10 mm.

Nike Air Zoom Pegasus Turbo

Nike Air Zoom Pegasus Turbo Run2Day

Nike Air Zoom Pegasus Turbo

Nike Air Zoom Pegasus Turbo Run2Day hardloopschoenen