Vanaf vandaag is de spiksplinternieuwe TomTom Cardio verkrijgbaar bij Run2day. Dit nieuwe model is er zowel in de Runner als de Multisport versie en is al zeer positief ontvangen in de markt.
 
Revolutionair aan dit sporthorloge is dat je hartslag gemeten wordt zonder een band om de borst.  Dit is mogelijk gemaakt door de optische hartslagmeting die aan de achterkant van het horloge is ingebouwd.
De technologie komt uit de medische wereld en is gepatenteerd door onze de ingenieurs van Philips Medical. Deze methode zorgt dat je hartslag met een scherpe lichtbundel gemeten wordt op de pols. Eerder werd de techniek al toegepast in de adidas micoach smartwatch

Bekijk de TomTom Runner Cardio en de TomTom Multisport Cardio                                 
 
Betrouwbaarheid
De betrouwbaarheid van de meting van de TomTom Cardio is bewezen. Hoewel de precisie van een hartslagband beter is, dient gemak de mens. Je moet het vergelijken met 95% correctheid voor optical meting en 99% juistheid voor bijvoorbeeld de nieuwste H7-sensor van Polar. 
 
Geen hartslagband meer nodig
Dankzij de TomTom Cardio heb je nooit meer irritaties, omdat je borstband te strak zit of juist afzakt. Ongemakken met de borstband zorgen ervoor dat veel hardlopers na verloop van tijd stoppen met het lopen op hartslag. En dat is zonde, want juist overbelasting en blessures zijn te voorkomen door een rustige opbouw van het hardlopen. Dit doe je juist door op basis van hartslag in zones te trainen, zodat je niet ongemerkt over je grenzen heen gaat.
 
De meeste gebruikers van sporthorloges zitten hier al heel lang op te wachten, want de HR-banden zitten niet altijd fijn en sommige mensen bouwen bij intensief gebruik zelfs een huid-allergie op door de rubbers in de banden. Hoewel de kast wat breder is door de optische HRM-meter in de achterkant van het klokje, ziet deze er heel stoer uit en leverbaar in frisse kleurencombinaties met rood.