De Nike Zoom Vaporfly 4% Flyknit is de snelste hardloopschoen aller tijden van Nike. Lichter, zachter en responsiever dan ooit. De Nike VaporFly 4% Flyknit is door Nike ontwikkeld met het oog op het breken van de mythische twee uur barrière op de marathon. Door het ultralichte gewicht en de super reactieve demping zal je in elke race het beste uit jezelf weten te halen.

Lopers uitgerust met de Nike Zoom Vaporfly 4% domineren grote marathons over de hele wereld: Shalane Flanagan in New York, Galen Rupp en Tirunesh Dibaba in Chicago en Edna Kiplagat in Boston.
Maar ook dichter bij huis. Afgelopen zondag 7 april, tijdens de Rotterdam Marathon verpulverde Abdi Nageeye zijn Nederlands record op de marathon met een nieuwe beste tijd van 2.06.17. Ook Abdi loopt alle wedstrijden op de Nike VaporFly 4%.

Nike VaporFly 4% bij Run2Day

Maar de originele Vaporfly 4% deed pas echt van zich horen in 2017 toen Eliud Kipchoge er een draai aan nam. Kipchoge droeg de Vaporfly in zijn poging met Nike om de marathonbarrière van twee uur te verbreken en eindigde in 2:00:25. De historische inspanning wordt niet erkend als het wereldrecord, maar het zou niet lang duren voor Kipchoge in Berlijn het wereldrecord met bijna 1.30 minuten verpulverde naar 2.01.39 met een aangepaste versie van de VaporFly.

De schoen ontleent zijn prestaties aan een combinatie van energetisch Zoom X-schuim en een voortstuwende koolstofvezelplaat van volledige lengte. Het nieuwe Flyknit-bovenwerk is nu lichter en beter ademend dan de vorige versie zonder afbreuk te doen aan ondersteuning of comfort.

Dus of u nu wereldrecords neerzet of uw eigen records breekt, de Zoom Vaporfly 4% Flyknit is gebouwd om te domineren.

Nike VaporFly 4%

Nike VaporFly 4%

Nike VaporFly 4%