De climax nadert voor de marathonlopers, spannend! Eindelijk is het voorjaar aangebroken, net nu de marathons voor de deur staan klaart het weer op!

Dit weekeind zijn de Rotterdam Marathon en de Boston Marathon, volgend weekeind de Enschede en de London Marathon. Loop je mee? Zorg dan dat je het weerbericht goed in de gaten blijft houden. Het lijkt erop dat Rotterdam Marathon onder prachtige omstandigheden verlopen gaat worden. Dit zal het feest alleen maar groter maken. Het betekent echter wel dat je even goed moet kijken naar je uitrusting. De meeste trainingen voor de marathon heb je immers gedaan bij vrij lage temperaturen. Het spreekt voor zicht dat je meer transpireert als het warmer is. Dus neem geen risico en drink tijdens het lopen zo nu en dan wat! Het beste is zelf water mee te nemen door gebruik te maken van een bottlebelt of een bidon. Was je verder van plan in een lange broek en een shirt te lopen? Misschien moet je dit heroverwegen als het echt richting de twintig graden gaat worden, dan kun je prima in een singlet en short lopen. Om te voorkomen dat je last krijgt van 'schuurplekken' kun je het best een COOL undershirt dragen. Dit shirt zorgt tevens voor een beetje 'compressie effect' waardoor je loophouding gemakkelijker te handhaven is als je wat vermoeid raakt. Schuurplekken klinkt wellicht niet heel bekend maar als je hardloopshirt nat is van het transpiratievocht blijft de huid natuurlijk ook vochtig, dat betekent dat deze gemakkelijk openschuurt als je lang loopt. Dit kan dus voorkomen worden door een strak undershirt te dragen. De COOL undershirts uit onze collectie koelen verder wat af, wel lekker als het twintig graden is! Op de hoogte blijven van alles voorafgaand aan de Rotterdam Marathon? Onze collega's in Rotterdam houden je via hun Facebookpage goed op de hoogte en hebben inside video's met de toppers die gaan strijden om de winst!

Tip voor de finish

Je wilt natuurlijk wel als een held op je finishfoto staan, dus hou die laatste 50m rekening met een geweldig coole pose! Rest ons alleen nog iedereen succes te wensen! Rotterdam-marathon-2013