Hardlopen geeft je de gelegenheid op plaatsen te komen waar je niet gemakkelijk komt. Op vakantie de omgeving verkennen, op zondag lekker door de bossen…. het geeft hardlopen een extra dimensie! Als gevolg van de toenemende populariteit van Trailrunning worden ook steeds vaker echte Trailruns, wedstrijden of trimlopen, georganiseerd. Een Trailrun loopt vrijwel altijd dwars door het landschap over heuvels, door grasvelden en zelfs door riviertjes. Trailrunning wint aan populariteit doordat het vooral laagdrempelig is, iedereen kan deelnemen, het is ook niet erg om een stukje te wandelen als je een heuvel op moet. Het draait minder om een te realiseren tijd, uitlopen is belangrijker! Mudsweattrails is het toonaangevende platform voor Trailrunning in Nederland en zij organiseren het gehele jaar door interessante Trailruns;

Wil je voor het eerst meedoen aan een Trailrun?

Schrijf je dan snel in voor de Koning van Spanje 9,4 km Start to Trail Run op 12 mei in Gulpen Deze Trail dankt zijn naam aan de start & finish lokatie in Gulpen: de Koning van Spanje beklimming. Een heuvel die door de Koning van Spanje tijdens de veldtochten door den Nederlanden gedurende de 80-jarige oorlog werd bezet. Een pittige beklimming. Deze beklimming vormt voor alle afstanden de start van het parkoers. Een waardige aftrap van ieder zijn eigen veldtocht!

Heb je wel een aan een Trailrun meegedaan, en zoek je een volgende uitdaging?

Dan is de Petzl Night Trail zaterdag 9 februari 2013 wellicht wat voor jou! Over de bos- en heuvelpaden trailen in Bergschenhoek, waarbij je het licht zelf op je hoofd draagt. Een stuk avontuurlijker lopen, waarbij je geconcentreerd moet zijn om het goede pad te kiezen en om de ondergrond goed in te schatten. En dat in winterse omstandigheden!

Zin in een prachtige Trail op de Veluwe?

Zaterdag 5 januari om 8 uur gaat de inschrijving open voor de 4e editie van de Veluwezoomtrail. Deze wordt dit jaar op zondag 23 juni gehouden. De Veluwezoomtrail heeft dit jaar naast de 53 km en de 27 km ook nieuwe kortere afstand van ongeveer 14 km. Dit jaar kunnen er maximaal 600 lopers deelnemen aan de Veluwezoomtrail. Het parcours is aangepast om het aantal meters asfalt op de 2 langste afstanden verder tot het minimum te beperken. Er zal ongeveer 400m asfalt over blijven in de 53km. In het parcours van de 14 km zit wel een paar km asfalt. voor meer informatie over deze, en andere trails in binnen- en buitenland, check www.mudsweattrails.nl Als je besluit vaker in het bos of door de velden te gaan trainen en misschien wel wilt deelnemen aan een echte trailrun kun je eigenlijk niet zonder een trailschoen. Lees hier meer over ons assortiment trailschoenen.