De nieuwste trend op hardloopgebied is trailrunning. Natuurlijk bestaat trailrunning al zo lang er hardlopers zijn maar wat is er nou mooier dan je training af te werken in een natuurlijke omgeving.

De trend in dit geval is dat steeds meer mensen trailrunning ontdekken. Ook het aantal evenementen neemt enorm toe de afgelopen jaren. Het bekendste trailrunning evenement in Nederland is de Salomon Koning van Spanje in Gulpen. Deze trailrun door het Limburgse landschap word georganiseerd door de mensen van trailrunningplatform MudSweatTrails.nl. Op deze website kun je onder andere ook een kalender met allerlei trailruns in Nederland en de ons omringende landen vinden. Wat is er nu mooier dan je vakantie te combineren met een trailrun? In met name de Alpen zijn er hele uitdagende evenementen!

Moet ik nog ergens op letten bij een trailrun?

Om goed voorbereid aan een trailrun te beginnen is het schoeisel echt belangrijk. Daarom hebben wij onze trailcollectie uitgebreid met Salomon. In de collectie valt met name de Speedcross CS op, een schoen waarmee je alle modderige trails in ons kikkerlandje aan kunt. Het agressieve profiel zorgt ervoor dat je altijd grip hebt. De schoen is bovendien vrij soepel dus niets staat je in de weg om snel door de bossen te 'raggen'. Kies je liever voor wat meer stevigheid dan is wellicht de XT Wings wat meer voor jou. De XT Wings is een schoen die vooral stabiel en comfortabel is. De ideale partner om een trailrun in Nederland mee te voltooien op je eigen tempo maar ook perfect voor een uitdagende trailrun in de Alpen! Naast Salomon hebben we van ASICS en Nike ook nog trailrunningschoenen, interesse? Kom snel eens passen! Salomon is verkrijgbaar bij Run2Day Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen,Utrecht, Veenendaal en Venlo.

Op de hoogte blijven van al onze nieuwste producten in de winkels en de leukste running evenementen?

Like ons op Facebook.com/Run2DayNederland en volg ons op Twitter @Run2DayNL en Instagram #Run2Day [photomosaic]