De Nike Air Zoom Alphafly NEXT% hardloopschoenen met carbonplaat is verkrijgbaar bij Run2Day. Nadat Nike met de Vaporfly de hardloopwereld deed verbazen is de Nike Air Zoom Alphafly NEXT% de volgende stap in snelheid. Op een prototype van de Alphafly NEXT% liep Eliud Kipchoge in Wenen, 12 oktober 2019, 1:59:40. De Alphafly Next% zit dan ook boordevol techniek.


Alles draait om AIR


De zool bestaat uit Zoom X foam waarbij in de voorvoet twee Zoom Air pods zijn geplaatst die de energy return vergroten. Ten opzichte van de Vaporfly Next is er meer Zoom Air gebruikt. Daarnaast is er sprake van iets meer stackheight. De Nike Air Zoom Alphafly NEXT% zorgt dan ook voor maximale demping en energy return.

Net als in de Vaporfly is er bij de Nike Air Zoom Alphafly NEXT% gebruik gemaakt van een Carbon plaat in de zool. Grote verschil is dat deze bij de Nike Air Zoom Alphafly NEXT% maatafhankelijk is. Bij kleine maten iets flexibeler bij grotere maten wat stijver en is de zool iets stugger aan de voorzijde dan aan de achterzijde om de schoen meer stabiliteit te geven. Hierdoor behaalt iedere postuur loper dezelfde explosiviteit.

Het bekende Nike Flyknit bovenwerk heeft in de Nike Air Zoom Alphafly NEXT% een behandeling ondergaan (vooraf gestoomde en gerekt) en wordt Atomknit genoemd. Het maakt het bovenwerk gestroomlijnder en zorgt voor een betere ventilatie. 

Of je de marathon nu in 2, 3 of 4 uur af wilt leggen Nike Air Zoom Alphafly NEXT% is je partner wanneer je PR’s wilt verbreken.


Verkrijgbaar bij Run2Day


De Nike Air Zoom Alphafly NEXT% is verkrijgbaar online en in onze volgende fysieke winkels in: Amsterdam Overtoom, Rotterdam en Utrecht.         

                
Specs


Drop: 6 mm
Gewicht dames: 209 gram
Gewicht heren: 275 gram