Met de sprekende naam Elite maakt Nike de intenties duidelijk van het bestaansrecht van deze schoen. Deze schoen is het stuggere lichtgewicht broertje van de bekende Nike Air Pegasus en ontworpen rondom de bekende Zoom Air dempingsunit. 
 
De Nike Zoom Elite is ontworpen om sportieve topprestaties te leveren, doordat het model stijver dan gemiddeld is geeft ie meer energie terug bij iedere stap. Met deze Nike Air Zoom Elite 7 zet Nike weer een echte performace schoen neer in het assortiment.

Bekijk de Nike Air Zoom Elite 7 voor dames
Bekijk de Nike Air Zoom Elite 7 voor heren
 
Goede reactieve demping
De duurzame Zoom Air demping staat garant voor probleemloos veel kilometers en voelt niet overdreven zacht aan. De tussenzool van Phylon is zo geplaatst dat de schoen een wat stijvere constructie houdt tijdens intensieve tempo’s. Hierdoor is de Nike Air Zoom Elite 7 een schoen met een reactieve afwikkeling voor de fanatieke hardloper die houdt van iets meer direct contact met de ondergrond.


 
Asfaltkoning
Door de stabiliteit en directe afzet biedt de schoen veel perspectieven voor gebruik op asfalt door neutrale lopers. Ervaren lopers die licht overproneren, maar op zoek zijn naar een stijve lichtgewicht trainingsschoen zouden de Elite zeker kunnen proberen. Dit komt doordat de stijve zool de gebruiker nadrukkelijker laat landen op de middenvoet en zo overbelasting in de enkelgewrichten door overpronatie voorblijft. Twijfel je? Vraag hierover dan advies en een loopanalyse bij je lokale Run2day!
 
Lichtgewicht bovenwerk
Het bovenwerk van de Zoom Elite is een sterk staaltje design in lichtgewicht.
Dit is het meest indrukwekkende deel van de schoen en bevat de Flywire technologie van hun populaire atletiek spikes voor de ultieme fit rondom de middenvoet. Hierdoor zijn er geen zware kunststoffen meer nodig om de stof en pasvorm te verstevigen. De veterogen zijn vastgebonden aan Flywire-draden welke vastzitten aan de randen van de schoen loopt. Geveterd en wel kent de Elite een geweldige pasvorm van het open mesh dat rondom de middenvoet de schoen strak aansluit op de voetboog. 

Bij Run2Day zijn wij erg blij met de terugkeer van de echte Nike Air Zoom Elite. Deze schoen was in de jaren 2006, 2007, 2008 een van de meest verkochte hardloopschoenen in onze winkels. Een geweldige pasvorm, heerlijke demping, juiste uitstraling en door de enorme stabiliteit een schoen die veel klanten kunnen hebben. Kortom, ook wij zijn wel eens heel blij als er weer een nieuwe schoen is.