Dat Nike een van de meest innovatieve sportmerken is, laten ze met de nieuwe Nike Air Zoom Odyssey zien. De Nike Air Zoom Odyssey heeft een zachte maar responsieve demping en betere stabiliteit.
 
Met de Nike Air Zoom Structure heeft Nike al een schoen voor de loper die meer stabiliteit nodig heeft. Echter zijn er ook lopers die juist in de voorvoet nog iets meer ondersteuning nodig hebben.
De Nike Air Zoom Odyssey heeft in de voorvoet een dynamic support. 

Nike Air Zoom Odyssey voor dames

Nike Air Zoom Odyssey voor heren
 

Verbeterde stabiliteit


De tussenzool van de Odyssey is gemaakt van foam met driedubbele dichtheid. Net als bij de Zoom Structure is de schoen aan de binnenzijde voorzien van het Dynamic support systeem. Deze driedubbele hardheid en Dynamic support systeem werken samen om overpronatie te verminderen.
Waar bij de Structure het Dynamic support systeem onder de holling van je voet ophoud, loopt deze bij de Odyssey door tot onder de bal van je voet. Dit zorgt voor een nog, betere stabiliteit en ondersteuning tijdens de gehele afwikkeling van je voet.
 
Verbeterde stabiliteit zonder extra gewicht
De Nike Air Zoom Odyssey is de grote broer van de Nike Air Zoom Structure en heeft ten opzichte van deze schoen een drie keer zo dikke middenzool met dynamische ondersteuning. Het nieuwe steviger schuim in de hiel en middenvoet helpt overmatige pronatie te voorkomen, terwijl de Dynamische Support-technologie gebruikmaakt van een lichtgewicht schuimhak om je voet optimaal te ondersteunen. De Dynamische Support bestaat uit 3 hardheden, waarbij de binnenste een lage dichtheid heeft, de middelste een medium dichtheid en de buitenste laag een hoge dichtheid heeft. Dit zorgt voor ongeëvenaarde stabiliteit zonder extra gewicht. De slijtzool met het welbekende wafelpatroon is erg duurzaam. De strategisch geplaatste flexgroeven zorgen voor een natuurlijke afwikkeling tijdens het hardlopen.
 
Zoom Air is het geheim
Nike Zoom Air demping is een top dempingsysteem dat bij de Nike Air Zoom Odyssey in de hak én de voorvoet is geplaatst. In het Zoom Air compartiment zitten minuscule vezeltjes die in de krachtstand meebuigen bij impact, waardoor je stap wordt gelanceerd en de volgende wordt voorbereid. Het resultaat: pure, explosieve, snelheid.
 
Lichtgewicht upper
Net als bij veel Nike running schoenen bestaat het bovenwerk van de schoen uit het ademende Flymesh. Strategisch geplaatste Flywire draden zorgen voor comfortabele ondersteuning. De vernieuwde Flywire draden zijn plat en breed zodat deze glad tegen je voet liggen en voor een betere lockdown zorgen. Flywire draden zijn verbonden aan de individueel te verstellen veterogen. Bij het aantrekken en veteren van de schoen trekt het bovenwerk zich steviger aan rondom de voet waardoor er een beter lock-down ontstaat, ofwel je voet blijft netjes op zijn plaats.
Het bovenwerk sluit zich als een sok om je voet.
 
De Nike Air Zoom Odyssey is het antwoord van Nike op de vraag waarom een goede supportschoen vaak log en zwaar is. Met deze schoen wordt hardlopen voor lopers die meer support nodig hebben een stuk leuker, lichter én vooral sneller!

nike air zoom odyssey