De Nike Air Zoom Pegasus 35 is een neutrale hardloopschoen met een responsive cushioning. De Pegasus is dé meest populaire hardloopschoen van Nike. Er zijn weer een paar goede aanpassingen gemaakt aan de schoen, waardoor deze nog fijner aanvoelt tijdens het hardlopen.
 
Nike is altijd opzoek naar perfectie en rondom de doorontwikkeling van de Nike Air Zoom Pegasus. Samen met oa topatleet Mo Farah wordt gekeken op welke punten de schoen verbetert kan worden.
 
Aerodynamisch upper
Als je de schoen ziet, straalt deze snelheid uit door het gestroomlijnde design. Het soepele en uitstekend ademende mesh materiaal zorgt voor een goede en stevige fit rondom de voet. Door de strategisch geplaatste Flywire draden geeft krijg je bij het aansnoeren van de veters over de gehele middenvoet een mooie stevige pasvorm. Hierdoor blijven je voeten goed op de plaats en krijg je geen onnodige wrijving met kans op blaarvorming.

Nike Air Zoom Pegasus 35
 
Zoom Air
Net als in zijn voorganger maakt de Pegasus 35 gebruik van Air Zoom demping. Bij deze versie wordt gebruik gemaakt van een Air Zoom over de gehele lengte van de voet. Door deze vorm van demping ontstaat tijdens het afwikkelen een reactief loopgevoel waardoor de Pegasus 35 niet alleen geschikt is voor de langere trainingen maar ook ideaal is voor snelle intervallen.
 
Opvallend detail
De achterkant van de schoen heeft een in het oog springend detail. De kraag van de schoen draait namelijk weg zodat deze niet tegen de achillespees aanschuurt. Dit is een van de belangrijkste punten van inbreng geweest door Mo Farah. Daarnaast zorgen verhoogde rubber secties op de slijtzool van de schoen een betere grip tijdens het hardlopen.

De Nike Air Zoom Pegasus 35 is een ideale allround hardloopschoen waar je als neutrale loper vele kilometers voorbij zal zien vliegen. Veel Pegasus lopers blijven trouw aan dit model en zullen ook deze nieuwste versie zeker kunnen waarderen.

Specs:
Gewicht 230 gram
Drop 10mm

Nike Air Zoom Pegasus 35

Nike Air Zoom Pegasus 35

Nike Air Zoom Pegasus 35