De Nike Air Zoom Pegasus is een der meest bekende en populairste hardloopschoenen op de markt in het responsive cushioning segment. Met de 36e editie van de Pegasus heeft deze schoen een behoorlijke facelift ondergaan en lijkt de schoen beter dan ooit. De schoen is slanker van vorm en heeft een sneller uiterlijk. De Pegasus 36 is lichter dan al zijn voorgangers.


Aerodynamisch upper


Als je de schoen ziet, straalt deze snelheid uit door het gestroomlijnde design. Het soepele en uitstekend ademende mesh materiaal zorgt voor een goede en stevige fit rondom de voet. Door de strategisch geplaatste Flywire draden krijg je bij het aansnoeren van de veters over de gehele middenvoet een mooie stevige pasvorm. Hierdoor blijven je voeten goed op de plaats en krijg je geen onnodige wrijving met kans op blaarvorming. De hiel en de tong van de schoen zijn voorzien van lichter en minder dik foam zonder in te leveren aan comfort. Het deels geperforeerde upper zorgt voor een verbeterde luchtcirculatie waardoor de voet koel blijft in de schoen.


Zoom Air


Net als bij zijn voorganger maakt de Pegasus 36 gebruik van Air Zoom demping. Bij deze versie wordt wederom gebruik gemaakt van een Air Zoom over de gehele lengte van de voet. Door deze vorm van demping ontstaat tijdens het afwikkelen een natuurlijk afwikkeling en reactief loopgevoel waardoor de Pegasus 36 niet alleen geschikt is voor de langere trainingen maar ook ideaal is voor snelle intervallen. Het premium foam in de zool zorgt voor nog meer comfort en ondersteuning. De veerkrachtige inlegzool past zich aan de vorm van de voet aan.

 

Opvallend detail


De achterkant van de schoen heeft een in het oog springend detail. De kraag van de schoen draait namelijk weg zodat deze niet tegen de achillespees aan schuurt. Daarnaast zorgt het wafelpatroon op de slijtzool van de schoen voor een betere grip tijdens het hardlopen.

De Nike Air Zoom Pegasus 36 is een ideale allround hardloopschoen waar je als neutrale loper vele kilometers voorbij zal zien vliegen. Naast vele Pegasus lopers die trouw blijven aan dit model zijn we ervan overtuigd dat deze versie ook veel nieuwe fans zal aantrekken.

  

Specs
Gewicht 230 gram.
Drop 10 mm.

 

Nike Air Zoom Pegasus 36 bij Run2Day