Gebaseerd op een der meest bekende en populairste hardloopschoenen in de markt is er nu ook een trailversie van de Pegasus. Met dezelfde fit, feel en pasvorm als de 36e editie van de Pegasus is deze schoen de ideale opstap naar trail. De schoen is slanker van vorm en heeft een sneller uiterlijk. De Pegasus 36 is lichter dan al zijn voorgangers.

 

Aerodynamisch upper


Als je de schoen ziet, straalt deze snelheid uit door het gestroomlijnde design. Het soepele en ademende mesh materiaal zorgt voor een goede en stevige fit rondom de voet. Door de strategisch geplaatste Flywire draden krijg je bij het aansnoeren van de veters over de gehele middenvoet een mooie stevige pasvorm. Hierdoor blijven je voeten goed op de plaats en krijg je geen onnodige wrijving met kans op blaarvorming. De hiel en de tong van de schoen zijn voorzien van lichter en minder dik foam zonder in te leveren aan comfort. Het deels geperforeerde upper zorgt voor een verbeterde luchtcirculatie waardoor de voet koel blijft in de schoen.

 

Zoom Air


Net als de ``gewone” Pegasus 36 heeft de trailversie Air Zoom demping. Bij de Pegasus trail wordt echter gebruik gemaakt van 2 afzonderlijke Zoom Air units. Hierdoor ontstaat een reactief loopgevoel en stabiliteit. Het premium foam in de zool zorgt voor nog meer comfort en ondersteuning. De veerkrachtige inlegzool past zich aan de vorm van de voet aan.

 

Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail

 

Opvallend detail


De achterkant van de schoen heeft een in het oog springend detail. De kraag van de schoen draait namelijk weg zodat deze niet tegen de achillespees aan schuurt. Daarnaast zorgt het noppenpatroon op de slijtzool van de schoen voor een betere grip tijdens het hardlopen.


De Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail is een ideale trailschoen voor de lopers die hard en zacht terrein af willen wisselen. Vele Pegasus lopers zullen zich vertrouwd voelen bij het aantrekken en lopen op de trail versie.

  

Specs
Gewicht 230 gram.
Drop 10 mm.

 

Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail

Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail