De Nike Air Zoom Pegasus is een der meest bekende en iconische hardloopschoenen op de markt in het responsive cushioning segment. Met de 37e editie is het Nike wederom gelukt om te verrassen en de voorgaande versies te overtreffen. Zowel het bovenwerk als de tussenzool hebben hierbij de nodige aandacht gekregen.

Aerodynamisch upper


Als je de schoen ziet, straalt deze snelheid uit door het gestroomlijnde design. Het soepele en uitstekende ademende mesh materiaal zorgt voor een goede en stevige fit rondom de voet. Een band over de midvoet zorgt ervoor dat de schoen de voet beter omsluit waardoor de voet goed op zijn plek blijft gedurende je runs ter voorkoming van wrijving. De hiel en de tong van de schoen zijn voorzien van lichter en minder dik foam zonder in te leveren aan comfort. Het transparante mesh upper zorgt voor een verbeterde luchtcirculatie om de voet beter te koelen.

Nike Air Zoom Pegasus 37


Zoom Air


De Air Zoom unit onder de voorvoet is dikker dan voorheen en is meer bouncy. De tussenzool is van React foam en is licht in gewicht, duurzaam en responsief. Door deze vorm van demping ontstaat tijdens het afwikkelen een natuurlijke afwikkeling en reactief loopgevoel waardoor de Pegasus 37 niet alleen geschikt is voor de langere trainingen maar ook ideaal is voor snelle intervallen. De veerkrachtige inlegzool past zich aan de vorm van de voet aan. Bij de ontwikkeling van de tussenzool is rekening gehouden tussen het verschil van man en vrouw. De tussenzool van de damesversie is iets zachter.

Al deze vernieuwingen maken de Nike Air Zoom Pegasus 37 een ideale allround hardloopschoen ontworpen voor everyday running. Naast de vele Pegasus lopers die de schoen al jaren omarmen zijn we ervan overtuigd dat deze versie ook veel nieuwe fans zal aantrekken.

Nike Air Zoom Pegasus 37 Dames           Nike Air Zoom Pegasus 37 Heren

                
Specs


Drop: 10 mm
Gewicht dames: 235 gram
Gewicht heren: 285 gram