Met de Nike Air Zoom Structure 23 heeft Nike een nieuwe weg ingeslagen met een van zijn meest populaire modellen. Er is afscheid genomen van het traditionele anti-pronatieblok in de schoen.

Ben je op zoek naar een schoen voor iedere dag voor relaxte trainingen en heb je lichte ondersteuning nodig tijdens je run dan is de Nike Air Zoom Structure 23 je schoen.

Nike Air Zoom Structure 23

Mesh bovenwerk


Het vernieuwde bovenwerk is gemaakt van mesh met enkele verstevigingen op cruciale plekken. Het engineered mesh in het bovenwerk is zo ontworpen dat de weving op bepaalde plekken steviger is voor support, en op andere plekken juist opener voor extra ventilatie. Het contrefort (hakpartij) is stevig, houdt de hak op zijn plek en zorgt voor stabiliteit.

Natuurlijke ondersteuning


De tussenzool van de Nike Air Zoom Structure 23 is van zachter foam dan eerdere versies. Dit geeft de schoen meer comfort. Door de brede zoolbasis en het feit dat je iets meer “inveert” tijdens je landing ontstaat er een natuurlijke stabiliteit en biedt de schoen echter nog steeds ondersteuning bij overpronatie. Het feit dat de schoen niet meer voorzien is van een anti-pronatieblok is wellicht voor “zware overproneerders” een nadeel.

In de voorvoet is er net als in eerdere edities een Zoom Air compartiment geplaatst, voor demping en een reactief gevoel.

Shop Nike Air Zoom Structure 23                                 

Specs


Drop: 8mm
Gewicht: 320 gram