De Nike Air Zoom Tempo NEXT% hardloopschoenen zijn verkrijgbaar bij Run2Day. Nike Air Zoom Tempo NEXT% is een nieuwe speedschoen in het Nike assortiment. De Tempo NEXT% is ontwikkeld op basis van inzichten van 's werelds snelste hardlopers, waaronder Eliud Kipchoge. Wat men leerde vanuit de Nike Air Zoom Alphafly NEXT% is gebruikt in de ontwikkeling van de Nike Air Zoom Tempo NEXT%.


Zoom Air


Net als in de Alphafly zijn er twee Zoom Air pods onder de voorvoet geplaatst voor efficiënte energieteruggave en responsiviteit. Verschil is dat de Air pods in de Nike Air Zoom Tempo NEXT% los van het omliggende foam zijn geplaatst, waardoor hardlopers een grotere energieteruggave ervaren. De tussenzool bestaat uit een combinatie van ZoomX foam in de voorvoet en React foam (iets harder en slijtvaster) in de hakpartij. Dit geeft responsiviteit aan de voorzijde en demping en stevigheid vanuit de achterzijde. 

De in de Nike Air Zoom Tempo NEXT% gebruikte plaat is gemaakt van een kunststof compositie wat de schoen zachter en minder stijf maakt dan in de Vaporfly of Alphafly Next%. Dit heeft als voordeel dat de voet iets meer kracht kan ontwikkelen tijdens de trainingen.


Slijtzool en bovenwerk


Bij het ontwerp van de slijtzool is gebruik gemaakt van een data gedreven design waarbij het looppatroon van vele hardlopers geanalyseerd is. Hierdoor is men in staat geweest een zool te creëren die zorgt voor uitzonderlijke grip en grotere slijtvastheid. 

Het Flyknit bovenwerk is naadloos en licht in gewicht. Op de meest op de meest cruciale plekken zijn er verstevigingen geplaatst. De geïntegreerde tong blijft goed op zijn plek en de asymmetrische vetersluiting zorgt voor de juiste drukverdeling en een perfecte omsluiting van de voet.

  

Verkrijgbaar bij Run2Day


De Nike Air Zoom Tempo NEXT% is verkrijgbaar online en in onze volgende fysieke winkels in: Amsterdam Overtoom, Breda, Hilversum, Rotterdam, Utrecht en Venlo.

           
Specs


Drop: 10 mm
Gewicht dames: 225 gram
Gewicht heren: 279 gram