De meest geavanceerde trailschoen uit de Nike collectie heet de Zoom Terra Kiger 3. De insteek van Nike bij het ontwikkelen van de de Terra Kiger is een soepele trailschoen met veel grip op vooral ‘rotsige’ trails te maken. Dit is bijzonder goed gelukt in geval van de Terra Kiger 3. Mede door de beperkte drop van 4mm en het soepele bovenwerk.
 
Nike Air Zoom Terra Kiger 3 voor dames

Nike Air Zoom Terra Kiger 3 voor heren

Zoom Air tussenzool
De tussenzool van de Zoom Terra Kiger 3 bezit zoals gezegd een drop van slechts 4mm, dat betekent dat de schoen vrij vlak is en een natuurlijke loopstijl stimuleert. De voorvoet van de Terra Kiger 3 is voorzien van een Zoom Air element in de voorvoet. Dit zorgt voor een directe demping en beschermt de voorvoet tevens tegen uitstekende stenen of boomwortels. De buitenzool van de Zoom Terra Kiger 3 is voorzien van zogenaamd Sticky Rubber zodat onder natte omstandigheden op alle ondergronden de grip uitstekend is.
 
Flymesh upper
Het bovenwerk van de Zoom Terra Kiger 3 is soepel en toch aansluitend. Dit heeft Nike voor elkaar gekregen door een geheel seamless bovenwerk zonder stevige hielkap te maken. Het bovenwerk is gemaakt van Flymesh, dat betekent dat het gebruikte mesh op bepaalde plaatsen zoals rondom de hiel dikker geweven is en op andere plaatsen dunner of zelfs is voorzien van openingen om beter te ademen. Om de stevigheid van het bovenwerk te verbeteren zijn rond de middenvoet zogenaamde Flywires aangebracht. Deze draden zorgen voor een goede ‘lock down’ van de voet in de schoen.
 
De Zoom Terra Kiger 3 is een uitstekende all round trailschoen maar komt vooral tot zijn recht op hardere trails. De schoen zal vooral gewaardeerd worden door lopers die op zoek zijn naar een soepele trailschoen met een lage heeldrop.

Nike Air Zoom Terra Kiger 3 trailrunning