De stijlvolle Nike Air Zoom Vomero 10 is de sterke troef van Nike voor hardlopers die op zoek zijn naar een hardloopschoen met maximale demping en comfort. Dit is de schoen waar je voeten van dromen en die je het liefst met slapen ook aan wilt houden.
 
De update van deze editie beperkt zich tot ingrijpende veranderingen aan het bovenwerk en de leest. De Zoom Vomero 10 is gebouwd op dezelfde leest als die bij de Zoom Elite 7, Pegasus 31 en de Structure 18.
De heel – to – toe drop is net als bij de Pegasus op 10mm gezet waardoor je meer op de midvoet landt en je makkelijker en sneller loopt.

De Nike Air Zoom Vomero 10 ligt bij alle 25 Run2Day winkels in de schappen en 24/7 online verkrijgbaar.

Nike Air Zoom Vomero 10 voor dames

Nike Air Zoom Vomero 10 voor heren
 
Bescherming en grip
Onveranderd is de sterke hielkap die geïntegreerd is in de hak en die de belangrijke stabiliteit en bescherming voor de achillespezen biedt voor de traditionele haklanders. Echter zullen echte haklanders door de 10mm offset van nature iets meer naar de midvoet gaan bij de afwikkeling. Als we naar de onderkant van de schoen kijken zien we dat de guiding rail aan de buitenkant van de zool verder doorloopt naar voren. Deze guiding rail zorgt ervoor dat je voet makkelijker en sneller afwikkelt tijdens het hardlopen. 
De slijtzool is van gehard slijtvast rubber voor grip op asfalt en zachte ondergrond. De voorvoet is van Duralon geblazen rubber dat voor extra cushioning zorgt.


 
Verbeterde pasvorm
Het bovenwerk is gewijzigd door de vernieuwde opbouw rondom de middenvoet. De upper is opgebouwd uit een tweelaags Flymesh waardoor de schoen steviger om de voet aansluit en dit niet ten koste gaat van het comfortabele gevoel.
De extreem sterke Flywire draden zijn verbonden aan de individueel te verstellen veterogen. Bij de Vomero 10 wordt er gebruik gemaakt van dubbele Flywire draden om een nog betere lockdown van de upper te creeren. Bij het aantrekken en veteren van de schoen trekt het bovenwerk zich steviger aan rondom de voet. Bovendien is de pasvorm beter aan te passen aan de anatomie van jouw voeten. Wat gebleven is in de Vomero is de zachte plush voering bij de enkel en het heerlijke mesh bovenwerk dat prettig ademend is tijdens het hardlopen.
 
Compatitor pack
Een snelle en toch comfortabele schoen hoort natuurlijk bij de beste atleten. Daarom behoort de Nike Zir Zoom Vomero 10 tot de Compatitor pack. Deze Compatitor pack wordt gekenmerkt door een exclusieve kleur en wordt door alle Nike gesponsorde atleten uitgedragen. Op de tong van de schoen prijkt het mooie T&F logo (track and field).  
 
Zoom Air is het geheim
Nike Zoom Air demping is een top dempingsysteem dat bij de Air Zoom Vomero 10 onder de voorvoet en in de hak zorgt voor een moeiteloze snelle ervaring. In het Zoom Air compartiment zitten minuscule vezeltjes die in de krachtstand meebuigen bij impact, waardoor je stap wordt gelanceerd en de volgende wordt voorbereid. Het resultaat: pure, explosieve, snelheid.
 
De groeven en de guiding rail in het EVA van de buitenzool dragen bij aan het opvangen van de landingskrachten en verbeteren de stabiliteit en de soepele afwikkeling van de schoen.
 
Het is een luxe schoen die ook geschikt is voor de zwaardere loper en daardoor vooral gericht is op comfort en duurzaamheid. Als je een neutrale loper bent die het optimum zoekt in comfort en demping dan doe je er verstandig aan om de Vomero 10 te proberen.