De Nike Air Zoom Vomero 13 is het topmodel van Nike in het maximum cushioning segment waarbij gebruik gemaakt wordt van Zoom Air demping. Het model geeft een zacht en comfortabel gevoel onder je voeten voor vele kilometers loopgenot.
 


Zoom Air
De tussenzool van de Vomero 13 is gemaakt van twee verschillende soorten foam. Een buitenste laag van steviger Cushlon foam zorgt voor stevigheid, terwijl een kern van zacht Lunarlon foam zorgt voor een luxe en comfortabel gevoel tijdens het lopen. In deze middenzool is er verder gebruik gemaakt van het Zoom-Air cushioning systeem. In zowel de voorvoet als in het hakgedeelte van de schoen bevindt zich een lucht compartiment dat bijdraagt aan het opvangen van de schokbelasting. Net als in de voorgaande editie zorgt een laterale crash rail voor een geleidelijke afwikkeling van de hak naar de voorvoet.
 
Dynamic Fit bovenwerk
Het bovenwerk van de Vomero 13 is gemaakt met behulp van de Dynamic Fit technologie. Het mesh is zeer ademend en geeft ruimte aan de voet om uit te zetten tijdens het lopen. Door gebruik te maken van Flywire kabels bij de veters kan je de Vomero 13 stevig rond de midvoet aantrekken voor een ondersteunende pasvorm. Bij de verbinding van de tussenzool met het bovenwerk is er een extra taping geplaatst om de duurzaamheid te vergroten.
 
De Nike Vomero 13 is een aanrader voor lopers die graag een comfortabele schoen zoeken met een zacht loopgevoel en maximum cushioning.
 
Specs:
Drop: 10mm
Gewicht Heren: 312 gram (US 10)
Gewicht Dames:  gram (US 8)

Nike Air Zoom Vomer 13

Nike Air Zoom Vomero 13