De Nike Air Zoom Vomero 16 hardloopschoenen zijn al jaren een vaste waarde binnen het responsive demping segment van Run2Day. Een schoen die heerlijk loopt maar er ook qua design mag zijn. Grootste veranderingen zitten in het bovenwerk van de schoen.

De Nike Air Zoom Vomero 16 is een aanrader voor lopers die graag een comfortabele schoen zoeken met een zacht loopgevoel.

Nike Air Zoom Vomero 16

Zoom Air


In de tussenzool zit een Zoom X foam geplaatst over de gehele lengte van de schoen; het lichtste en meest responsieve foam binnen Nike. Deze draagt bij aan een prettige loopervaring en het nog beter opvangen van de schokken bij landing. De air zoom unit onder de voorvoet zorgt voor een grote mate van energy return en responsiviteit. De slijtzool heeft iets zachter rubber op de voorvoet en wat harder rubber bij de hiel waardoor de grip en slijtvastheid van de zool vergroot wordt.

Dynamic Fit bovenwerk


Het bovenwerk van de Air Zoom Vomero 16 is gemaakt van een nieuw mesh met verstevigingen op cruciale plekken. Het mesh is ademend en geeft, doordat het meer stretcht, ruimte aan de voet om uit te zetten tijdens het lopen. Een geintegreerde band om de middenvoet en voetboog zorgt voor een optimale omsluiting van de midvoet. De hielkap zorgt voor extra stabiliteit gedurende lange runs. De kraag en tong voelen iets zachter aan dan in eerdere versies.

   Shop Nike Air Zoom Vomero 16                                 

Specs


Drop: 10 mm
Gewicht dames: 255 gram
Gewicht heren: 309 gram