De Nike Air Zoom Wildhorse is één van de belangrijkste schoenen uit de Nike trailcollectie. Een schoen die ten opzichte van eerdere versies behoorlijk veranderd is. Naast stevigheid en duurzaamheid is bij de ontwikkeling van de Wildhorse 6 meer dan ooit aandacht geweest voor comfort en responsiviteit.

React foam tussenzool


De Phylon rubber tussenzool met de Zoom air unit is vervangen door React foam. Het React foam maakt de Wildhorse 6 comfortabeler voor langere runs en responsiever dan het eerder gebruikte foam. Het React foam in de hiel is omgeven door een stabilisator van iets harder foam wat de stabiliteit ten goede komt. Het wafelpatroon van de buitenzool is gemaakt van Sticky Rubber wat zorgt voor uitstekende grip onder natte omstandigheden en op alle soorten ondergrond. Een coating onder de zool zorgt ervoor dat modder minder snel hecht aan de zool. Een rockplate onder de voet zorgt voor bescherming tegen uitstekende stenen en rotsblokken.

Nike Air Zoom Wildhorse 6


Vernieuws Flymesh bovenwerk


Het bovenwerk van de Air Zoom Wildhorse 6 is net als in het voorgaande model gemaakt van duurzaam mesh materiaal. Hierdoor voelt de schoen soepel maar toch aansluitend en stevig aan. Het mesh is op bepaalde plaatsen meerlaags en dikker gewoven voor een stevige pasvorm, op andere plekken is het juist dunner voor extra ademend vermogen. In deze nieuwe versie zijn op slijtgevoelige plekken extra overlays aangebracht wat de duurzaamheid vergroot. De zachte hielkraag en de naadloze bootconstructie zorgen voor extra comfort en voorkomen irritatie gedurende lange runs. Het unieke vetersysteem zorgt ervoor dat de midvoet goed vastgezet kan worden.

De Nike Air Zoom Wildhorse 6 is een allround trailschoen die uit de voeten kan op ieder terrein. Voor lopers die buiten de gebaande paden gaan en op zoek zijn naar een stabiele en responsieve trailschoen is de Air Zoom Wildhorse 6 een absolute aanrader.          

Nike Air Zoom Wildhorse 6

        
Specs


Drop: 8 mm
Gewicht: ca. 285 gram