Hardlopers vragen steeds weer om één schoen die alles kan: biedt meer demping bij de impact van elke stap, geeft een hogere energiereturn die nodig is om fris in een run te blijven, moet licht aanvoelen aan de voet, ook bestand tegen slijtage en onderhevig zijn aan alle elementen tijdens het hardlopen. Nike-innovators, chemici, ingenieurs en ontwerpers kwamen samen tot een ??oplossing in de vorm van een revolutionair schuim, Nike React.
  Vandaag bij Run2Day verkrijgbaar: de Nike Epic React Flyknit. Hier is wat je moet weten.  Het bovenwerk van de schoen is eenvoudig. De voorvoet, teen en boog zijn erg stabiel dankzij de uit één stuk bestaande Nike Flyknit-bootie (die moet denken aan die van de Nike Flyknit Racer heeft) die nauwkeurig is ontworpen voor ondersteuning, flexibiliteit en ademend vermogen op de plekken waar hardlopers het nodig hebben. Het is bovenwerk is minimaal maar biedt een uitstekende lockdown rondom de voet. 
 
Ter vergelijking, de tooling is relatief uitgesproken en overdreven. Omdat Nike React-schuim aanzienlijk zachter is dan op EVA gebaseerde schuimen uit het verleden, effent het hobbels op de weg effectiever, maar de tussenzool moest groter zijn om "uitbodeming" en breder te voorkomen om hardlopers een ondersteunende basis te geven. Om dat op te lossen, hebben ontwerpers de tussenzool verlengd tot voorbij de omtrek van de bovenkant rond de hiel om de schoen uitermate stabiliteit mee te geven zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. 
 
Het ontwerp van de Nike Epic React is volledig data-gedreven ontwerp (zoals wel meer merken dat doen) dat snelle data-gedreven ideatie mogelijk maakt, werd gebruikt om de tussenzool te creëren, die uit één stuk Nike React-schuim bestaat (zonder ook maar een druppel lijm te gebruiken). Deze methode maakte het mogelijk om het oppervlak van de tussenzool te voorzien van demping en ondersteuning op de specifieke plekken die nodig zijn tijdens een run, terwijl materiaal wordt geëlimineerd waar dat niet absoluut noodzakelijk is om het gewicht tot een minimum te beperken. Het visueel complexe patroon varieert in diepte, waarbij diepere delen gebieden aangeven met meer demping en ondiepere delen meer stevigheid produceren. Omdat het bovendeel op één stuk schuim zit, is de buitenzool in wezen hetzelfde als de tussenzool, maar met een segment rubber onder de voorvoet en hiel voor extra tractie en om de duurzaamheid van de schoen te verbeteren.
 
Wij zijn erg enthousiast over de schoen. Een sublieme pasvorm met een heerlijke maximum cushioning.
 
Wil je deze unieke schoen willen ervaren. Deze is verkrijgbaar bij Run2Day Utrecht, Run2Day Rotterdam én online via de Run2Day webshop.
 
Nike Epic React Flyknit