Vanaf vandaag vind je bij Run2day de nieuwe Nike Free’s! Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de Free viert Nike dit feestje met het uitbrengen van de volledig vernieuwde versies van de Free 3.0, de 4.0 en de 5.0. 

Het is duidelijk dat het Amerikaanse merk alles uit de kast haalt om dit jaar de fans van de Free te verwennen met spectaculaire innovaties waaronder een nieuw ontwikkelde zool met zeshoekige flexgroeven.

 
Decennium Nike Free
De Nike Free was in 2004 de eerste minimalistische schoen die specifiek voor hardlopen werd ontworpen. Geïnspireerd door topatleten die regelmatig blootvoets liepen tijdens hun warming-up ontwikkelde ze een superflexibele schoen met lage offset die het natuurlijker lopen mogelijk maakt. De hype van natural running was het gevolg.
 
Hoewel de filosofie van Free volledig draait om het mogelijk maken van de natuurlijke hardloopbeweging, zien de nieuwe 2014-modellen er ook stilstaand goed uit. Veel hardlopers en sportliefhebbers gebruiken deze Nike Free modellen dan ook in hun dagelijks leven en vrije tijd. Er zijn weinig schoenen die zo lekker lopen en er ook goed uit zien.
 
Uniek zeshoekig Flex-Groef patroon
Alle Free-versies delen het vernieuwde ontwerp van de zool. Dankzij de gegevens die zijn verzameld door het Nike sport onderzoekslaboratorium en de hulp en inzichten van atleten ontwikkelde Nike de allereerste zool met een hexagonaal flex-groef patroon. De zeshoekige patronen in de buitenzool creëren multi-directionele flexibiliteit van de schoen en stellen de voet van loper in staat om in alle richtingen vrijer te bewegen.
 
Hierdoor verbetert het de ongestuurde afwikkeling van de voet waar dit model bekend om staat.  Bij Nike noemen ze dit Super Natural Ride, want ‘Free’ betekent letterlijk dat je voet vrij is zijn natuurlijke afwikkeling te volgen.
 
Minimale Nike Free 3.0 
De Nike Free 3.0 Flyknit is de laagste natural running schoen van Nike op dit moment. Deze 3.0 versie heeft een minimale heeldrop, want het verschil tussen hak en voorvoet bedraagt slechts vier millimeter. De combinatie van innovatief en esthetisch FlyKnit bovenwerk en de ultra-buigzame Phylon zool biedt al het goede van wat het Amerikaanse merk op productontwikkeling heeft gebracht. Show mij de gehele Nike Free collectie

Flexibele Nike Free 4.0
Na de toepassing van Flyknit in de meeste extreme Free 3.0 is het nu de beurt aan de Nike Free 4.0. De combinatie van het functionele Fly-Knit bovenwerk en de ultra-buigzame Phylon zool met zes milimeter heeldrop biedt een lichtgewicht allround natural running schoen met opvallend design. Show mij de gehele Nike Free collectie

Comfortabe Nike Free 5.0
De Nike Free 5.0 heeft een volledige metamorfose ondergaan die niet te vergelijken is met eerdere updates van het model dat in 2004 op de markt kwam. Naast de eerder beschreven buitenzool met zeshoekige flex-patroon is ook de hak volledig anatomisch rondom de hiel ontworpen, zodat de pasvorm tijdens het hardlopen strakker blijft gedurende de afwikkeling. Met 8mm offset is het verschil tussen de voorvoet en hak een stuk groter dan bij de Free 3.0 en 4.0 Flyknit, maar minder dat bij traditionele hardloopschoenen. Hierdoor is de Free 5.0 van de productfamilie verreweg het meest geschikt om ook langere afstanden mee te lopen. Show mij de gehele Nike Free collectie
 
Extra comfort
De veranderingen in de 5.0 zijn ook gericht op een groter verschil in comfort tussen de Free modellen. De extra demping in de Phylite tussenzool en het nieuwe bovenwerk is meer gericht op comfort. Het upper is daarbij versterkt door de Flywire-draden die ook verbonden zijn aan de vetering. De geplakte overlays op het grof gebreide mesh, maken stikselnaden overbodig en weten op de juiste plaatsen de schoen te verstevigen zonder extra gewicht toe te voegen.