Vanaf vandaag vind je bij Run2day de nieuwe Nike Free 5.0 Flash! Het is sneller donker, later licht en meer kans op regen en dus natte voeten. Zichtbaarheid en droge voeten heb je met de nieuwe Nike Free 5.0 Flash de hele herfst en winter lang.
 
Loop je vaak in de avond of vroeg in de ochtend én maakt het jou niet uit om door de regen te lopen? Dan is de Nike Free 5.0 Flash echt een schoen voor jou!
Het is duidelijk dat Nike alles uit de kast haalt om dit jaar de fans van de Free te verwennen met spectaculaire innovaties waaronder een nieuw ontwikkelde zool met zeshoekige flexgroeven en het nieuwe flash bovenwerk.

De Nike Free 5.0 Flash proberen? In onze 25 Run2Day winkels kun je de schoen testen én kijken onze running experts of dit ook de juiste schoen voor jou is.
 
Uniek zeshoekig Flex-Groef patroon
Alle Free-versies delen het vernieuwde ontwerp van de zool. Dankzij de gegevens die zijn verzameld door het Nike sport onderzoekslaboratorium en de hulp en inzichten van atleten ontwikkelde Nike de allereerste zool met een hexagonaal flex-groef patroon. De zeshoekige patronen in de buitenzool creëren multi-directionele flexibiliteit van de schoen en stellen je voet in staat om in alle richtingen vrijer te bewegen.
 
Hierdoor verbetert het de ongestuurde afwikkeling van de voet waar dit model bekend om staat. Bij Nike noemen ze dit Super Natural Ride, want ‘Free’ betekent letterlijk dat je voet vrij is zijn natuurlijke afwikkeling te volgen.
 
Deze Free zool is bij de Flash versie voorzien van een coating die oplicht als er licht op schijnt!
 
Comfortabe Nike Free 5.0
De Nike Free 5.0 heeft een volledige metamorfose ondergaan die niet te vergelijken is met eerdere updates van het model dat in 2004 op de markt kwam. Naast de eerder beschreven buitenzool met zeshoekige flex-patroon is ook de hak volledig anatomisch rondom de hiel ontworpen, zodat de pasvorm tijdens het hardlopen strakker blijft gedurende de afwikkeling. Met 8mm offset is het verschil tussen de voorvoet en hak een stuk groter dan bij de Free 3.0 en 4.0 Flyknit, maar minder dat bij traditionele hardloopschoenen. Hierdoor is de Free 5.0 van de productfamilie verreweg het meest geschikt om ook langere afstanden mee te lopen.
 
Extra comfort
De veranderingen in de 5.0 zijn ook gericht op een groter verschil in comfort tussen de Free modellen. De extra demping in de Phylite tussenzool en het nieuwe bovenwerk is meer gericht op comfort. Het upper is daarbij versterkt door de Flywire-draden die ook verbonden zijn aan de vetering. De geplakte overlays op het grof gebreide mesh, maken stikselnaden overbodig en weten op de juiste plaatsen de schoen te verstevigen zonder extra gewicht toe te voegen.
 
Zichtbaar én droog
Het bovenwerk van de Nike Free 5.0 Flash is opgebouw uit het waterafstotende Shield materiaal. Dit licht op als er direct licht op wordt geschenen. De Shield laag zorgt er ook voor dat je voeten lekker droog blijven tijdens een run door de regen. Geen natte voeten en met het ademende vermogen van het Shield materiaal ook geen enorme zweetvoeten.
 
De Nike Free 5.0 keeps you warm and dry en het allerbelangrijkste met de donkere dagen, zorgt dat je zichtbaar bent!