In 2004 ontketende Nike een revolutie met de introductie een natural-running schoen; de Free. Door de diepe flex-grooves in de zool ontstond een schoen die zo was ontworpen dat je het gevoel kreeg op blote voeten te lopen. In ruim 10 jaar tijd heeft de Free zich bewezen als een geliefde schoen, mede door dit vrije gevoel.

Met de Free RN Distance, de naam zegt het al, kan je nu ook een langere training volbrengen, zonder angst voor overbelasting!

Nike Free RN Distance voor dames

Nike Free RN Distance voor herenBeste van twee schoenen in één

De Lunar modellen van Nike zijn zeer geliefde hardloopschoenen. Daarom heeft Nike het beste uit de Free serie én de Lunarserie samengevoegd tot één schoen; de Nike Free RN Distance. Als tussenzool is een laag Lunarlon foam toegevoegd wat zorgt voor extra cushioning, zonder daarbij aan reactiviteit in te boeten. Kleine aanpassingen aan de positie en grootte van de hexagon blokjes in de zool zorgen voor meer stabiliteit, terwijl de diepe grooves nog altijd zorgen dat de schoen flexibel blijft aanvoelen.  Alle Free-versies delen dit vernieuwde ontwerp van de zool al. Dankzij de gegevens die zijn verzameld door het Nike sport onderzoekslaboratorium en de hulp en inzichten van atleten ontwikkelde Nike de allereerste zool met een hexagonaal flex-groef patroon. De zeshoekige patronen zoals die nu aanwezig zijn in de buitenzool creëren multi-directionele flexibiliteit van de schoen en stellen de voet van loper in staat om in alle richtingen vrijer te bewegen.
 
Flywire-draden voor een perfecte lockdown
In het bovenwerk van de schoen is gebruik gemaakt van Flyknit wat er voor zorgt dat de schoen comfortabel om de voet sluit. De veters zijn door middel van Flywire verbonden met de zool van de schoen wat bijdraagt aan de ondersteuning van de voetboog.
De Nike Free RN Distance is de ideale schoen voor een loper die graag een lichte flexibele schoen heeft die ook genoeg comfort en stabiliteit biedt om een langere training op te volbrengen.