In 2004 ontketende Nike een revolutie met de introductie van een natural-running schoen: de Free. Door de biomechanica van de bewegende voet te bestuderen werd kennis opgedaan over de natuurlijke landingshoek van de voet, de drukverdeling en de positie van de tenen. Aan de hand van deze informatie ontwikkelde Nike vervolgens een bijzondere lijn hardloopschoenen waarvan de Free RN Distance 2 de nieuwste variant is.

Nike Free RN Distance 2 voor heren

 
Aangepast ontwerp buitenzool
De opbouw van de tussenzool van de Free RN Distance 2 is vergelijkbaar met die van de voorgaande versie en maakt gebruik van zachtere laag Lunarlon foam bovenop een stevigere laag van EVA rubber. De buitenzool van de Free RN Distance 2 is echter geheel nieuw ontworpen. De achthoekige blokjes uit het vorige model zijn vervangen door een zool met een ingesneden patroon van windmolens, waarbij de binnenzijde van de midvoet is vrijgelaten. De Free RN Distance 2 is door deze aanpassingen iets minder flexibel geworden maar biedt je een stabielere afwikkeling ten opzichte van de originele Free RN Distance.
 
Vernieuwd Upper
Het bovenwerk van de Free RN Distance 2 is aangepast en maakt nu gebruik van een zogenaamde ‘closed-bootie’ constructie. Door deze constructie is de tong van de schoen niet meer gesplitst van de rest van het bovenwerk en krijg je een ideaal omsluitende pasvorm. Door in de middenvoet gebruik te maken van Flywire biedt de Free RN Distance 2 een nauwsluitende en persoonlijke pasvorm. In het hakgedeelte is er een extra synthetische band gemaakt voor structuur en biedt een lipje de mogelijkheid tot het gemakkelijk aan- en uittrekken van de schoen.
 
De Nike Free RN Distance 2 is een light-cushioning hardloopschoen in het neutrale segment die je voet op een natuurlijke manier laat bewegen dankzij het ontwerp van de buitenzool, maar wel voldoende ondersteuning en demping biedt voor al je afstanden!
 
Drop: 4mm
Heren: 249 gram
Dames: 207 gram

Nike Free RN Distance 2

Nike Free RN Distance 2