Als er een merk beschuldigd kan worden van buiten de gebaande paden denken dan is het Nike wel! De Lunar Tempo is het broertje van de LunaRacer. De LunaRacer was destijds een baanbrekend lichte wedstrijdschoen met behoorlijk wat demping. De Lunar Tempo is een schoen die bijna net zo licht is maar biedt daarentegen wel behoorlijk wat demping. Een comfortabelere LunaRacer dus!
 
Lunar onderstel
Jaren geleden bracht Nike Lunar op de markt, dit is een uitermate licht en toch elastisch en dempend materiaal. Heel geschikt voor racers en lichtgewicht schoenen is gebleken. De Lunar Tempo 2 heeft een tussenzool van Lunar materiaal, de tussenzool bezit een drop van 8mm, dat betekent dat er redelijk wat materiaal onder de hiel geplaatst is voor extra comfort. Op tactische plaatsen is de outsole voorzien van BRS1000 rubber voor wat slijtvastheid en extra deping. Om de Lunar Tempo nog wat meer comfort mee te geven is de schoen voorzien van een Ortho Lite inlay.
 
Flymesh upper
Het bovenwerk van de Lunar Tempo 2 is gemaakt volgens een breimethode waarbij gebruik is gemaakt van hele dunne garen. Door op bepaalde plaatsen openingen in te weven is het bovenwerk ademend op deze plekken maar op andere plekken waar steun belangrijk is, bijvoorbeeld rondom de hiel, is het bovenwerk dichter geweven. Om de steun van het bovenwerk te verbeteren is gebruik gemaakt van ‘flywires’, dit zijn draden die in het bovenwerk verwerkt zijn en de middenvoet fixeren op de bodem van de schoen. Aan de binnenzijde van de Lunar Tempo is geheel seamless gemaakt doordat er een speciale elastische laag aan de binnenzijde van de schoen is bevestigd die de voet geheel omvat.
 
Al met al is de LunarTempo een uitermate geschikte schoen voor neutrale hardlopers die een lichte soepele schoen wensen maar toch wat meer demping verlangen dan een ‘echte racer’ kan bieden!

Nike Lunar Tempo 2