De Nike React Infinity Run Flyknit is een nieuwe schoen binnen het assortiment van Nike. Minder hardloopblessures was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze schoen waarbij vooral aandacht besteed is aan de zool. Het gebruikte React foam is revolutionair en lijkt een nieuw tijdperk in te luiden op gebied van Nike running.


Bovenwerk


Het bovenwerk met Nike Flyknit technologie houdt de voet stevig op de plaats en zorgt voor stabiliteit als je voet de grond raakt. Het verbeterde bovenwerk met gerichte zones die je voet omsluiten geeft je een stevige pasvorm die weinig weegt, terwijl de lucht vrijer stroomt.

Nike React Infinity Run Flyknit

 

Zool


Bij de ontwikkeling van runningschoenen en de ontwikkeling van dempende materialen is de grootste uitdaging om zacht en stevig te combineren. Iets wat feitelijk bijna niet lukt en in de meeste gevallen betreft een verbetering van foam slechts een verbetering op een enkel aspect. Nike is erin geslaagd middels een combinatie van TPE en EVA materiaal een balans te vinden tussen zacht en stevig materiaal zonder concessies te doen aan het gewicht. Het React foam leidt dan ook tot significante verbeteringen op alle fronten: ondersteuning, energieteruggave, gewicht en robuustheid. Dit maakt het gebruikte foam voor de tussenzool van de Nike React Infinity Run Flyknit het meest complete foam sinds ooit. 

In de tussenzool is 24% meer React foam gebruikt dan in bijv. de Epic React 2. Daarnaast is de zoolbasis iets breder wat zorgt voor meer stabiliteit. De tussenzool is zodanig gevormd dat de de drie fasen van een looppas worden ondersteund: flexibiliteit bij de afzet, demping bij het neerkomen en een soepele tred daartussenin. 

Nike React Infinity Run Flyknit        

 

Onderzoek


Om te controleren of de schoen ten opzichte van onze bewegings gecontroleerde schoen echt blessures kon verminderen, liet Nike dit onderzoeken door de British Columbia Sports Medicine Research Foundation. Daar volgden 226 hardlopers een variabel trainingsprogramma van 12 weken in de aanloop naar een halve marathon. Volgens de resultaten lag met Nike React Infinity Run het blessurepercentage 52 procent lager ten opzichte van de Structure 22.

Met de Nike React Infinity Run Flyknit lijkt Nike afscheid te nemen van de klassieke anti-pronatieschoen. Voor aanhangers van de Nike Structure en lopers op zoek naar stabiliteit en comfort op lange runs is de Nike React Infinity Run Flyknit zeker de moeite waard om te proberen. 


Specs


Drop: 9 mm
Gewicht heren: 292 gram