Begin 2020 introduceerde Nike het Run Fearless concept bedoeld om hardlopers gaande te houden. Minder hardloopblessures was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze schoenen. De React Infinity Run Flyknit 2 is een der belangrijkste schoenen binnen het Run Fearless concept.

De Nike React Infinity Run Flyknit 2 is een stabiele neutrale hardloopschoen geschikt voor hardlopers die comfort en een goede responsive demping willen tijdens het hardlopen. Kilometer na kilometer. De Nike React Infinity Run Flyknit 2 is een aanrader voor lopers die graag een comfortabele schoen zoeken met een zacht loopgevoel.

Nike React Infinity Flyknit 2

Bovenwerk


Het bovenwerk met Nike Flyknit technologie houdt de voet stevig op de plaats en zorgt voor stabiliteit als je voet de grond raakt. Het verbeterde bovenwerk met gerichte zones die je voet omsluiten geeft je een stevige pasvorm die weinig weegt, terwijl de lucht vrijer stroomt. Flywires zorgen voor support en een goede omsluiting van de voet.

Zool


Bij de ontwikkeling van hardloopschoenen en de ontwikkeling van dempende materialen is de grootste uitdaging om zacht en stevig te combineren. Nike is erin geslaagd middels een combinatie van TPE en EVA-materiaal een balans te vinden tussen zacht en stevig materiaal zonder concessies te doen aan het gewicht. Het React foam in de tussenzool leidt dan ook tot significante verbeteringen op de fronten: ondersteuning, energieteruggave, gewicht en robuustheid. Dit maakt het gebruikte foam voor de tussenzool van de Nike React Infinity Run Flyknit 2 het meest complete foam ooit.

Nike React foam is een licht, duurzaam foam voor een soepele, responsieve loopervaring. Het foam is gevormd zoals het onderstel van een schommelstoel. Zo biedt het ondersteuning voor de drie fasen van afwikkeling tijdens het hardlopen. Het biedt flexibiliteit wanneer je voet loskomt van de grond, een soepele ervaring wanneer je voet vooruit beweegt, en demping bij het contact met de grond.

Onderzoek


De Nike React Infinity Flyknit 2 is de meest geteste schoen bij Nike waarbij vooral onderzocht is hoe de schoen bij kan dragen aan blessurepreventie.

Uit een tweede onderzoek dat in 2020 werd uitgevoerd met hetzelfde protocol als het onderzoek uit 2019, bleek er statistisch gezien geen groot verschil te zijn tussen de Nike React Infinity Run Flyknit 2 en de Nike React Infinity Run van het vorige jaar, voor wat betreft de frequentie van aan hardlopen gerelateerde pijn. Tijdens tests* hebben hardlopers met de Nike React Infinity Run 52% minder achtereenvolgende hardloopsessies (3 of meer) gemist vanwege aan hardlopen gerelateerde pijn dan hardlopers in de Nike Air Zoom Structure 22, de traditionele motion control-schoen.

Shop Nike React Infinity Flyknit 2 dames   Shop Nike React Infinity Flyknit 2 heren                                 

Specs


Drop: 8.4 mm
Gewicht dames: 244 gram
Gewicht heren: 300 gram