De Nike Zoom Fly 4 is een hardloopschoen voor snelle trainingen of wedstrijden. De Zoom Fly 4 is iets veelzijdiger en comfortabeler dan zijn voorgangers. Het gebruik van de beste materialen, deels hetzelfde als in de Vaporfly Next, maakt dat deze schoen terecht onderdeel is van het Fast Pack van Nike. De Zoom Fly 4 wordt net als zijn voorgangers gezien als de trainingsversie van de Vaporfly.

De Zoom Fly 4 is even responsief als zijn voorgangers en biedt de lange afstandsloper snelheid en duurzaamheid. Kortom een ideale trainingsschoen voor de ambitieuze loper in voorbereiding op bijvoorbeeld een marathon.

Nike Zoom Fly 4

Snel bovenwerk


Het Flyknit rondom de kraag van de schoen zorgt voor extra stretch en zit daardoor stevig en comfortabel. De sokconstructie zorgt voor een betere omsluiting. Het mesh bovenwerk is licht in gewicht en zorgt voor de nodige ventilatie.

Tussenzool en slijtzool


Aan het onderstel van de schoen is weinig veranderd. Het over de gehele lengte gebruikte REACT foam is het meest duurzame foam wat Nike te bieden heeft en zorgt voor demping en vering waardoor je loop comfortabeler en responsiever wordt.

De plaat van koolstofvezel geeft veerkracht en fungeert als springplank. De plaat is over de hele lengte in de tussenzool tussen de lagen REACT foam geplaatst, helpt energieverlies in teenbuigingen te voorkomen en zorgt voor een responsieve afzet. Het bredere neusoppervlak zorgt voor een ruimere pasvorm en helpt de voorvoetspieren te betrekken.

Flex-groeven over de lengte van de buitenzool en strategisch geplaatst rubber verbeteren de grip op verschillende ondergronden in tal van weersomstandigheden.

Shop Nike Zoom Fly 4

       

Specs


Drop: 9 mm
Gewicht heren: 249 gram